Ugens fisk er alt andet end kedelig. Vi steger sej, og glaserer den bagefter i sød chilisauce og sojasauce. Vi serverer vores fisk med aromatiske jasminris, en cremet agurkesalat med spinat, ingefær og lime, ristede sesamfrø og frisk forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
½ g
Chiliflager
1 tsk
Ingefær
5 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)
150 g
Jasminris
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Forårsløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til fisk
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Riv ingefær fint.
Halver lime.
Bland fraiche, ingefær, limesaft og salt i en stor skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Imens, skyl spinat, og hak fint.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Snit forårsløg fint.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Opvarm en smule olivenolie samme stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, bland sød chilisauce, sojasauce, chiliflager og et nip salt og peber i en lille skål.
Tilsæt sauce til stegepanden, tag af varmen, og vend fisk med sauce.
Vend spinat og agurk i skålen med dressing lige inden servering.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris, salat og fisk på tallerkner.
Top medresterende sauce, forårsløg og sesamfrø.