Skip to main content
Amerikansk oksekøds- og mozzarellasandwich
Amerikansk oksekøds- og mozzarellasandwich

Amerikansk oksekøds- og mozzarellasandwich

med kartoffelchips og thousand island-dressing

I dag laver vi en amerikansk sandwich inspireret af den klassiske 'Philly cheesesteak sandwich' fra Philadelphia. Vi fylder vores overdådige sandwich med hakket oksekød, løg, peberfrugt og smeltet mozzarella. Det amerikansk-inspirerede tilbehør er sprødstegte kartoffelchips, hjemmelavet thousand island-dressing og rucola.

Allergener:
Hvede
Byg
Gluten
Mælk
Sulfitter
Æg
Sennep
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

250 g

Ciabatta

(Indeholder: Hvede, Byg, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

125 g

Mozzarella

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Grøn peberfrugt

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Løg

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

40 g

Rucola

500 g

Kartofler

160 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Worcestershiresauce

(Indeholder: Soja)

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til kartofler

½ tsk

Salt til kartofler

2 spsk

Olie til grøntsager

1 spsk

Vand til grøntsager

½ tsk

Sukker til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Ketchup til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)6639 kJ
Kalorier (kcal)1587 kcal
Fedt96 g
Mættet fedt19.1 g
Kulhydrat127.1 g
Sukker22.3 g
Kostfibre11.6 g
Protein52.8 g
Salt7.2 g
Potassium1547.4 mg
Calcium34.6 mg
Iron3.1 mg

Fremgangsmåde

Lav kartoffelchips
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Skær kartofler i 1/2 cm tynde skiver.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Steg kartofler i portioner i 7-8 min, eller indtil gyldne. Krydr med salt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Skær kartoflerne så tyndt som muligt, så de bliver sprøde, når de steges.

Karamelliser grøntsager
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver. 

Skær peberfrugt i tynde skiver.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg og peberfrugt i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt balsamico, vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min.

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg oksekød med salt og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav thousand island-dressing
4

Bland halvdelen af aioli, ketchup og worcestershire sauce i en lille skål.

Hak persille groft.

Bland resterende aioli, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Skyl rucola.

Gratiner sandwich
5

Del brød på langs. 

Hæld væde fra mozzarella, og dup tør med køkkenrulle. Skær i 1 cm skiver.

Top underdelen af brød med kød, grøntsager og mozzarella.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i 4-5 min, eller indtil osten er smeltet.

Imens, smør overdelen af brød med persilleaioli.

Server
6

Halver sandwich, og anret på tallerkener.

Server med kartoffelchips, rucola, thousand island-dressing og resterende fyld i små skåle.