Se vores opskrifter med velsmagende ingredienser

Guide: Perfekt pasta kan være pærelet

Vil du gerne invitere venner og familie på cremet Carbonara eller den bedste Bolognese? Så læs med her, hvor HelloFresh guider dig gennem pragtfulde tips om pasta og den mest smagfulde måde at lave spaghetti på.

Pasta-opskrifter

Det er både nemt og hurtigt at blive en sand makaroni-mester eller Tagliatelle-champion.

Tre tips til tilberedning af pasta

1. Kræs om kogekunsten

Det er ikke for sjov, at det bliver kaldt for ‘kogekunst’, når der skal laves laves fin mad. Dét at koge noget er nemlig ikke lige så nemt, som mange tror. Heller ikke når det gælder pasta.
Her er det vigtigt at koge med meget vand, hvor du beregner én liter per 100 gram pasta - så klistrer pastaen ikke sammen. Samtidig skal du huske at lade vandet spilkoge, inden du hælder pastaen i, og først røre rundt i gryden, når pastaen er nede i vandet. På den måde undgår du, at vandets temperatur falder.

2. Kassér det kolde vand

Når pastaen flyder op til overfladen, er den færdig med at koge - og så skal den ikke skylles med koldt vand. Vandet vasker nemlig bare smagen ud af pastaen.
I stedet kan du tilføje lidt god olivenolie til pastaen, hvis den ikke er klar til at komme i en sovs med det samme. Så størkner eller klistrer den sig ikke sammen. Men husk: Olie er først efter kogningen, da den forhindrer vandet i at komme op på de rette temperaturer.
Du kan også lade pastaen koge færdig sammen med sovsen. På den måde får pastaen mere smag, mens sovsen får en cremet konsistens af det pastavand, der er tilbage.

3. Servér med det samme

Når pastaen er færdigkogt, skal den serveres. Derfor er dét at koge pasta, det sidste du gør, når sovsen er klar og bordet er dækket. På den måde undgår du, at pastaen bliver klistret, kold og kedelig.
Og når pastaen er serveret, straks efter den er kogt færdig, så er det bare med at spise op - frisk pasta smager nemlig bare bedst.

Spis pasta med god smag i munden

Derfor er pasta godt
Pasta er en lun delikatesse, der kan smage godt i mange forskellige sammenhænge: I tomatsovs, vendt med koldt grønt, under ost og sammen med diverse kødvarer. Men pasta er også godt i forbindelse med dagligdagen. Her er tre grunde til hvorfor.
Rent sundhedsmæssigt er pasta godt til at holde dig i gang hele dagen. Pastaens mange komplekse kulhydrater giver nemlig en langsom frigivelse af energi, som holder dig energisk i lang tid. Samtidig har pasta et lavt saltindhold og indeholder næringsstoffer, som eksempelvis jern og forskellige typer af B-vitaminer.
Økonomisk set er pasta også et godt valg, da flere pastaretter kan laves meget billigt - uden at komme ud i pasta med ketchup og dåsetun. Mikser du pasta med løg, flåede tomater, hvidkål, smøreost og andet fra de billige hylder, kan du serverer alt fra klassisk Spaghetti Amatriciana til Pasta Penne og Pasta Alfredo.
Pasta er samtidig en god ret til at undgå madspild. Har du en rest spinat, pizza-sovs tilovers fra Calzonen i går eller måske en bundskraber i et mælkeprodukt, så kan du nemt blande det i pastaen - og du kan endda spæde til med flere grøntsager, hvis du skal have lidt ekstra grønt ind i hverdagen.

Danskernes pasta-favoritter

Selvom pastaen kan dateres helt tilbage til det gamle Rom, så har spisens popularitet langt holdt sig til sin hjemstavn. Tværtimod. På en gennemsnitlig dag får hver syvende dansker i alderen 15-34 år nemlig pasta. Og her er det varianter som Carbonara, Bolognese og Alfredo, som de fleste forsøger at finde opskriften på.

Krydr pastaen med de rigtige ingredienser

Bruger du de rigtige ingredienser til den rigtige pasta?

Tynde pastaer skal have simple ingredienser. Derfor er smør, olie og finthakkede grøntsager, som squash. tomater og auberginer, perfekt til Spaghetti, Capellino og Linguine.
Mere bastant pasta såsom Cannelloni, Penne, Fusili og Farfalle balancerer godt med mere bastante ingredienser. Det kan være kød, ost, æg og kraftige saucer med grofthakkede grøntsager, som broccoli og bønner.
Pesto er specielt godt sammen med den fladtrykte spaghetti, Linguine, og den korte pastatype, Trofie. Og jo tykkere pastaen er, jo kraftige må pestoen være.
Sovser går hånd i hånd med gnocchi - uanset om du har en tomatsovs, ostesovs eller flødesovs. Dog er smørsovs bedst, når det bliver blandet med den tynde spaghetti, Vermicelli, mens kødsovs og Tagliatella er et perfekt match.

Københavnere spiser 14% mere pasta end resten af den danske befolkning

De 20 danske pizza-favoritter
  1. Pasta carbonara (47.300)
  2. Bolognese (22.250)
  3. Pasta med laks (8.800)
  4. Pasta med kylling (5.650)
  5. Hjemmelavet pasta (5.300)
  6. Squash pasta (4.350)
  7. Pesto pasta (3.700)
  8. Pasta salat (2.700)
  9. Alfredo (2.350)
  10. Pasta med flødesovs (2.300)
  11. Pasta med kødboller (2.100)
  12. Pasta med rejer (2.050)
  13. Puttanesca (2.000)
  14. Pasta med tomatsovs (2.000)
  15. Karrypasta (1.900)
  16. Vongole (1.550)
  17. Pasta med svampe (1.300)
  18. Svensk pølseret (1.200)
  19. Trøffel pasta (1.000)
  20. Vegansk pasta (950)

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.