Se vores opskrifter med velsmagende ingredienser

Din krydderiguide - der er lige til at gå til

Bliv mester i at trylle smagene frem i maden - samtidig med at du sparer på pengene.

Det er nemt og simpelt at få mere krydderi på livet

Det er nemt og simpelt at få mere krydderi på livet

23,8% af danskerne vil gerne blive bedre til at bruge flere krydderier i madlavningen. Det viser en ny, uafhængig undersøgelse udført af analysebureauet Wilke på vegne af HelloFresh. Men det kan både være tidskrævende at finde frem til de rigtige krydderier i butikkerne, og ligeledes svært at få den helt rigtige smag frem i maden efterfølgende.
Derfor får du en nem krydderiguide, der er til at gå til. Lige her. Du vil møde de mest populære krydderier i Danmark, få tricks og inspirerende opskrifter til at bruge krydderierne i den daglige madlavning samt læse mere om de forskellige aromaer og smage. På den måde kan du blive en ægte spice-mester, der jonglerer med alverdens krydderier i madlavningen så nemt som ingenting.

De mest populære krydderier i Danmark

Stærk, citrusagtig og bitter. Danskerne er interesserede i mange forskellige krydderier - men mest af alt er vi nysgerrige på de mere eksotiske af slagsen. Den stærke garam masala indtager nemlig førstepladsen på de mest søgte krydderier i Danmark, skarpt forfulgt af den citrusagtige timian og den letbitre gurkemeje. I toppen af danskernes mest søgte krydderier finder du også det parfumerede krydderi koriander, som blandt andet er et dagligsdagskrydderi i Asien og Nordafrika.
Den danske top ti med de mest søgte krydderier tegner et nysgerrigt billede. Et billede af danskerne som ivrige efter at lære mere om verdens mange forskellige krydderier - hvad de smager af, hvordan man bruger dem, og hvor man køber dem. Er du lige så nysgerrig på de anderledes krydderier? Så læs med her, når vi dykker ned i de tre mest populære.

Garam masala

Ikke ét krydderi, men en hel krydderiblanding ligger øverst på danskernes søge-hitliste. Garam masala er en sammensætning af flere krydderier, der typisk består af koriander, spidskommen, kardemomme, kanel, ingefær og gurkemeje. Det giver en krydret og sødlig smag - og du kan nemt lave den selv. Så sparer du også en del.
Blandingen kender du nok allerede fra Chicken Tikka Masala, Korma eller Butter Chicken, men du kan også bruge garam masala i mange andre retter. Krydderiblandingen har en rig smag, og derfor kan du nemt bruge den i flere forskellige retter. Steg kålstrimler eller squasstykker i garam masala, og gør salaten mere spændende. Eller hvad med at blande friske og flåede tomater med krydderiblandingen? Så får du en lækker og mere krydret sovs, der både kan bruges i simreretter og som dip.

Timian

Mange italienske retter er ikoniske på grund af timians krydrede og citrusagtige smag. Den lille krydderurt har nemlig en stor smag, der især fremhæves i varme retter. Men de små blade kan både koges, knuses og spises friske, så timian kan nemt bruges i et væld af retter.
Måske har du allerede prøvet at drysse timian ud over lasagnen, inden den skulle i ovnen? Eller sprede de friske blade over pizzaen? Det er nogle af de mest veloplagte retter, at drysse timian ud over. Men du kan også med fordel bruge timian til at forstærke smagen i fond og marinader, drysse over ovnbagte grøntsager eller friske olier og diverse saltblandinger op.

Gurkemeje

På en tredjeplads på danskernes mest søgte krydderier ligger gurkemeje. Alene smager gurkemeje neutralt og en smule bitter, men bliver det kombineret med andre krydderier - som blandt andet karry eller ingefær - får du et særligt twist, der kan bruges i både det salte og søde køkken.
Står du med gurkemejeroden, kan du med fordel bruge den i juice, supper og gryderetter. Her tilføjer roden en mild, lettere pebret og blomsteragtig smag. Faktisk kan du sammenligne smagen af gurkemeje med ingefær - men vær opmærksom på, at den er langt mildere. Står du i stedet med tørret eller stødt gurkemeje, kan du bruge krydderiet til at give din mad en varm smag og samtidig tilføre en flot gul farve. Bruger du gurkemeje i risretter, kyllingeretter og i kombination med karry og ingefær, bliver du hurtig en sand kryddermester.

Spar penge med de rigtige krydderier

Selvom du måske skal ud at købe nye, spændende krydderier, så kan du stadig ende med at spare penge i det lange løb. Du skal bare kende dine krydderier. Ved at bruge krydderier med de rigtige ingredienser og gennem den rigtige tilberedelse, kan du få mest ud af få, basale ingredienser. Og så behøver du hverken at købe et helt lager eller bruge alt for meget under madlavningen. Læs mere om, hvordan du får mest ud af dine krydderier herunder.

Tre tips til bedre brug af krydderier

  1. Start småt, og udvid dit sortiment gradvist. Ved at kende dine krydderier, inden du køber dem, undgår du, at skuffen bliver fuld af smagsgivere, du aldrig får brugt. Få derfor styr på de mest almindelige krydderier først - som oregano, karry og paprika - og udvid din samling derfra.
  2. Kombinér. Ved at krydse dine yndlingskrydderier, kan du få smagene til at blive større og krydderierne til at holde længere. Bland kanel og kardemomme over dine havregryn, eller sammensæt spidskommen og koriander til din kyllingeret.
  3. Glem ikke de friske. Du kan få mange krydderurter i frisk form - blandt andet basilikum, timian, persille og rosmarin. Her får du både pynt til vindueskarmen og en lækker, frisk smag til dine varme retter, grønne salater eller som drys på bagte kartofler.
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.