Lav den lækreste burger

Vil du servere en frisk og saftig burger, som de mest burger-begavede og grillmads-garvede kendere ikke kan sige nej til? Så læs med her, hvor HelloFresh tager dig igennem de mest populære burgere i Danmark.

3 simple tips, der får din burger til at smage af mere

  1. Fed er fuldkommen

Uanset om menuen står på burger med animalsk eller vegetarisk bøf, så skal udgangspunktet være fedt - det giver nemlig en mere smagfuld midte.
Vælger du at lave en bøf af hakket kød, så skal der minimum være et fedtindhold på 20%, da fedtstofferne er med til at smøre ganen og bringe mere smag ind i burgeren.
Skal bøffen være vegetarisk, kan du med fordel tilføje mayonnaise eller olie til bønnerne, kikærterne eller nogle af de andre grøntsager, som udgør burgerens kerne. Den lille fede skefuld gør nemlig en stor smagsmæssig forskel.

  1. Krydderi kommer bagefter

Hvis du gerne vil have din bøf saftig og fyldt med smag, så skal du lægge krydderierne væk, når bøfdejen røres sammen og æltes.
Krydderier, især salt, opløser nemlig proteinerne og trækker fugten ud af både grøntsager og kød. Det bedste tidspunkt at krydre bøfferne på er derfor først få minutter efter, at de er kommet på panden. Så får de smag fra saltet og peberet uden at miste deres saft og kraft.

  1. Fed er fuldkommen

Uanset om menuen står på burger med animalsk eller vegetarisk bøf, så skal udgangspunktet være fedt - det giver nemlig en mere smagfuld midte.
Vælger du at lave en bøf af hakket kød, så skal der minimum være et fedtindhold på 20%, da fedtstofferne er med til at smøre ganen og bringe mere smag ind i burgeren.
Skal bøffen være vegetarisk, kan du med fordel tilføje mayonnaise eller olie til bønnerne, kikærterne eller nogle af de andre grøntsager, som udgør burgerens kerne. Den lille fede skefuld gør nemlig en stor smagsmæssig forskel.

  1. Krydderi kommer bagefter

Hvis du gerne vil have din bøf saftig og fyldt med smag, så skal du lægge krydderierne væk, når bøfdejen røres sammen og æltes.
Krydderier, især salt, opløser nemlig proteinerne og trækker fugten ud af både grøntsager og kød. Det bedste tidspunkt at krydre bøfferne på er derfor først få minutter efter, at de er kommet på panden. Så får de smag fra saltet og peberet uden at miste deres saft og kraft.

  1. Bollen bør være bestemt

Brødet er det, der binder din burger sammen. Derfor er det vigtigt at vælge en bolle, der balancerer smagene bedst.
Er dine ingredienser få, sunde og i den knasende ende? Så vil en sød og blød briochebolle være et godt supplement.
Modsat vil en mere grov, ristet bolle være god til fede smage og de mere bløde ingredienser. Jo mere kraftfuldt dit fyld er, jo mindre smag bør bollen have, da den ikke skal konkurrere men i stedet komplimentere burgerens andre dele.

  1. Bollen bør være bestemt

Brødet er det, der binder din burger sammen. Derfor er det vigtigt at vælge en bolle, der balancerer smagene bedst.
Er dine ingredienser få, sunde og i den knasende ende? Så vil en sød og blød briochebolle være et godt supplement.
Modsat vil en mere grov, ristet bolle være god til fede smage og de mere bløde ingredienser. Jo mere kraftfuldt dit fyld er, jo mindre smag bør bollen have, da den ikke skal konkurrere men i stedet komplimentere burgerens andre dele.

Stop madspild med en burger

Brug gårsdagens rester til morgendagens burger

Uanset om aftensmaden i går stod på laks, falafel eller millionbøf, så kan du på nemmeste vis undgå madspild ved at sætte burger på menuen i dag. Burger er nemlig en af de nemmeste og mest populære måder at gøre op med madspildet på.

  • Burgerbollen kan du lave af cremefraiche rester, sjatter af mælk, grøntsagsmos eller daggammelt brød, som får nyt, ristet liv på panden. De mange forskellige mælkeprodukter, som oftest er at finde i vores køleskabet, kan samtidig give burgerdejen en blød og smidig konsistens.
  • Burgerbøffen kan laves af stort set alt. Lige fra bolognese- og anderester til falafel, bønner og broccoli. De fleste grøntsager kan faktisk endda en god og smagfuld vegetarbøf, så længe du har en god blender.
  • Tilbehøret til burgeren er vigtigt - uanset om det er indeni eller ved siden af. Og her kan du nemt give nyt, sprødt liv til daggamle pommes frites, rodfrugter eller squash ved at stege dem på panden med dine yndlings krydderier. Du kan også blende bløde tomater, spirende løg eller rester af kikærter og smøre dem ud på burgerbollen som dressing.
  • Det syrlige indslag i burgeren er et must for mange: Nogle kan ikke undvære de grønne pickles, mens andre foretrækker syltede rødløg. Men har du kål, gulerødder eller andre grøntsager, hvor sidste holdbarhedsdato nærmer sig, så kan du prøve at fermentere dem i stedet. Det giver et syrligt, lækkert præg til burgeren, får grøntsagerne til at holde længere og modkæmper samtidig madspild i stor stil.

Brug gårsdagens rester til morgendagens burger

Uanset om aftensmaden i går stod på laks, falafel eller millionbøf, så kan du på nemmeste vis undgå madspild ved at sætte burger på menuen i dag. Burger er nemlig en af de nemmeste og mest populære måder at gøre op med madspildet på.

  • Burgerbollen kan du lave af cremefraiche rester, sjatter af mælk, grøntsagsmos eller daggammelt brød, som får nyt, ristet liv på panden. De mange forskellige mælkeprodukter, som oftest er at finde i vores køleskabet, kan samtidig give burgerdejen en blød og smidig konsistens.
  • Burgerbøffen kan laves af stort set alt. Lige fra bolognese- og anderester til falafel, bønner og broccoli. De fleste grøntsager kan faktisk endda en god og smagfuld vegetarbøf, så længe du har en god blender.
  • Tilbehøret til burgeren er vigtigt - uanset om det er indeni eller ved siden af. Og her kan du nemt give nyt, sprødt liv til daggamle pommes frites, rodfrugter eller squash ved at stege dem på panden med dine yndlings krydderier. Du kan også blende bløde tomater, spirende løg eller rester af kikærter og smøre dem ud på burgerbollen som dressing.
  • Det syrlige indslag i burgeren er et must for mange: Nogle kan ikke undvære de grønne pickles, mens andre foretrækker syltede rødløg. Men har du kål, gulerødder eller andre grøntsager, hvor sidste holdbarhedsdato nærmer sig, så kan du prøve at fermentere dem i stedet. Det giver et syrligt, lækkert præg til burgeren, får grøntsagerne til at holde længere og modkæmper samtidig madspild i stor stil.

Bliv inspireret af HelloFresh’ opskrifter

En burger til dine præferencer

Når du hører ordet “burger”, tænker du så mest på en stor saftig bøf? Frisk salat? Smeltet ost? Eller lækker dressing? Næsten uanset hvilke ingredienser du foretrækker i din burger, så kan du finde gode opskrifter og spændende inspiration hos HelloFresh. Vi vil nemlig gerne give dig det bedste fundament til at lave en smagfuld burger til dig og dine nærmeste.
Hold derfor en vågent øje med vores side, som løbende bliver opdateret med lækre burgeropskrifter, der kan give god inspiration til friske, smagfulde og velafbalancerede måltider - som samtidig kræver minimal indsats i køkkenet.

En burger til dine præferencer

Når du hører ordet “burger”, tænker du så mest på en stor saftig bøf? Frisk salat? Smeltet ost? Eller lækker dressing? Næsten uanset hvilke ingredienser du foretrækker i din burger, så kan du finde gode opskrifter og spændende inspiration hos HelloFresh. Vi vil nemlig gerne give dig det bedste fundament til at lave en smagfuld burger til dig og dine nærmeste.
Hold derfor en vågent øje med vores side, som løbende bliver opdateret med lækre burgeropskrifter, der kan give god inspiration til friske, smagfulde og velafbalancerede måltider - som samtidig kræver minimal indsats i køkkenet.

Her er alt fra komplette burgeropskrifter og helt ned til små, særlig og smagfulde detaljer. Så kan du nemt servere et frisk og velsammensat mesterværk i sprød bolle.

Angus Striploin Burger

med portobello, karamelliserede rødløg, fritter & peberaioli

De danske burger-favoritter

Længe leve burgeren

Selvom burgerens navn er tysk og den oprindelige idé til bøffen russisk, så er der stadig mange danske og ganske særlige varianter af den populære spise. Burgeren har nemlig haft mange år til at indfinde sig hos danskerne, da soldater og søfolk fik ideen bragt til landet helt tilbage under 2. verdenskrig.
Siden burgerens ankomst til Danmark er den nemlig blevet videreudviklet i mange forskellige retninger, og derfor er det ikke længere kun ham, cheese og bacon, som burgeren kombineres med.

Vi danskere er blandt andet vilde med den karakteristiske bøfsandwich, hvor hakkebøffen er tilberedt med brun sovs. Og samtidig siger vi heller ikke nej til en god pulled pork- eller, flæskestegsburger. Tag et kig på vores liste af de mest populære burgere i Danmark herunder, og find ud af, hvor feteret dine favoritter er blandt den danske befolkning.

I Danmark spiser hver person i gennemsnit 10 burgere om året

De 20 danske burgerfavoritter

  1. Klassisk burger (17910)
  2. Bøfsandwich (5740)
  3. Kyllingeburger (3340)
  4. Pulled Pork burger (2310)
  5. Flæskestegsburger (1890)
  6. Vegetarburger (1670)
  7. Portobello burger (720)
  8. Sliders (690)
  9. Sund burger (500)
  10. Fiskeburger (500)
  11. Halloumi burger (350)
  12. Amerikansk burger (320)
  13. Mexicansk burger (300)
  14. Lakseburger (300)
  15. Bearnaise burger (150)
  16. Frikadelleburger (140)
  17. Linseburger (80)
  18. kikærteburger (60)
  19. Falafelburger (60)
  20. Steak burger (50)

Længe leve burgeren

Selvom burgerens navn er tysk og den oprindelige idé til bøffen russisk, så er der stadig mange danske og ganske særlige varianter af den populære spise. Burgeren har nemlig haft mange år til at indfinde sig hos danskerne, da soldater og søfolk fik ideen bragt til landet helt tilbage under 2. verdenskrig.
Siden burgerens ankomst til Danmark er den nemlig blevet videreudviklet i mange forskellige retninger, og derfor er det ikke længere kun ham, cheese og bacon, som burgeren kombineres med.

Vi danskere er blandt andet vilde med den karakteristiske bøfsandwich, hvor hakkebøffen er tilberedt med brun sovs. Og samtidig siger vi heller ikke nej til en god pulled pork- eller, flæskestegsburger. Tag et kig på vores liste af de mest populære burgere i Danmark herunder, og find ud af, hvor feteret dine favoritter er blandt den danske befolkning.

I Danmark spiser hver person i gennemsnit 10 burgere om året

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Se vores måltidskasser