Det internationale køkken
Se vores opskrifter med velsmagende ingredienser
Din idérige bærguide til sommer: Sådan bærer du dig ad
75 procent af danskerne tager på bærjagt om sommeren. Men hver femte ved ikke, hvad de skal bruge bærene til efter. Mangler du også inspiration til, hvordan du bærer dig ad? Så guider HelloFresh dig. Her er inspiration til diverse opskrifter. Læs med!
Bærplukning og lækre opskrifter med HelloFresh
Få inspiration til at nyde sommerens saftige bær. Vi har samlet de lækreste opskrifter, så du kan bruge sommerens friske fangst bedst!
Resultater med tyttebærsyltetøj

Den nye sommeraktivitet: Bærplukning
Hele 75 % af danskerne tager ud og plukker bær. Fra markernes søde jordbær til de friske ribs, som findes i mange haver. Nogle bruger bærjagten til at komme ud i naturen og nyde sommervejret, mens andre gør det for at spare penge.
Uanset årsagen er bærplukning blevet en ganske populær sommeraktivitet, som størstedelen af danskerne kaster sig ud i. Men hver femte, der kommer hjem med kurven fuld af bær, mangler inspiration til, hvordan bærene kan bruges i madlavningen.
Er du med på bærmoden, men mangler du også inspiration? Så læs vores guide til, hvordan du bærer dig bedst ad med den nye, danske sommeraktivitet: Bærjagt og efterfølgende tilberedning!

Der er ingen grænser med bær
Tænk ud af boksen med jordbær

Jordbær til det salte køkken
Jordbær er en sød frugt, så det ville være nærliggende at kigge i det søde køkken. Men lad os vende det om og starte i det sundere hjørne. Du kan blandt andet starte dagen med en frisk jordbærsmoothie eller med jordbærdrys på din chiagrød og yoghurt.
Senere på dagen er jordbær også fantastisk i salater. Især sammen med syrlige elementer som feta og krydrede tilføjelser som basilikum, vil de nyplukkede jordbær gøre sig godt. Ligeledes i friske forårsruller eller som forfriskende element i dine madpandekager. Og hvis du har mod på det, kan du også marinere jordbærene med søde ingredienser som vanilje.

Jordbær til det søde tand
Jordbær er og bliver perfekt som et sødt element i maden - og især i søde retter. Du kan spise jordbærene, som de er eller samme med frisk mynte, men du kan også bruge dem i diverse desserter - især hvis jordbærene er et par dage gamle.
Bland dem i den søde suppe sammen med rabarber, spis dem med grillede bananer, brug dem som topping på kager, eller bland dem med makroner i din trifli.. Du kan også lave jordbær til is, marmelade, saft og sirup. Mulighederne er mange!
Brug hindbærene bedst

Kombiner hindbærene med salt
Kan du heller ikke rigtig tænke på andet end trifli og marmelade, når du skal lave mad med hindbær? Så er det godt, du læser med. For hindbær kan bruges til meget andet. For eksempelvis smager hindbær himmelsk, hvis du kombinerer dem med et salt element: Servér friske hindbær sammen med tunge bøffer - det giver en rigtig god balance.
Du kan også bruge hindbær som en forret sammen med en fast ost og grillet courgette, eller andre grillede grøntsager. Det giver et særligt boost. Ligesom hindbær tilføjer også et syrligt indspark til diverse salater.
Og så kan du også altid starte dagen med en hindbærsmoothie eller en vand med hindbær, lime og mynte. Så er vitaminerne på plads!

Drik dine hindbær i søde retter
Hindbærene er en af de mindre vandede bær. Så du vil få en mere fast konsistens, når du arbejder med bæret. Det er blandt andet ideelt til kompot, gele eller som faste elementer i kager eller tærter.
Men hindbær kan alligevel nemt laves om til flydende form! Prøv for eksempel at lave din egen hindbærbrus med danskvand og ribs. Eller hvad med at bruge bærene som element i cocktails? Her kan du blande og blende bærene med bobler eller bruge dem som pynt på diverse velkomstdrinks. Hindbær giver nemlig den perfekte smag til et væld af søde drikke.
Glem ikke solbær

Solbær og salte retter
Den stærke og syrlige smag fra solbær er perfekt til at lave glace, vinagrette og kompot, der kan bruges til salte retter. Du kan også stege solbær med mørbrad, buk eller andet kød. Og hvis du vil eksperimentere med bæret, kan du også komme det i saltlage i et patentglas, så bærene giver et endnu større modspil til blandt andet fed fisk.
Du kan også bruge solbær som en syrligt twists i salater eller give din smoothie et løft. Solbær er nemlig generelt godt til det salte køkken med sin syrlige smag og gode tekstur.

Søde solbær lagt på is
De vilde solbær har en mørk og kraftig smag, som du vil kunne få ekstra frem i søde retter. Du kan for eksempel koge solbær til saft og marmelade eller råsylte dem, så smagen træder endnu mere frem.
Solbær er også fantastisk at bruge i kager og desserter som et syrligt element. Derudover bør du gøre dig selv den tjeneste at lægge solbærene på is - bogstavelig talt. De er nemlig både skønne som hele bær i hjemmelavet pindis, som puré i vaniljeis og som hjemmelavet solbærflødeis.
Bærguide

Tre opsrkifter til alle bær
Noget er godt til jordbær, mens andet er godt til solbær. Men der er også nogle universelle opskrifter, du kan bruge alle dine nyplukkede bær til!
- Marmelade. Du kan koge de fleste bær ind til marmelade, som kan bruges på brød, kager og sammen med kød.
- Topping. Du kan bruge alle bær, du finder, som topping på både is og kager samt ovenpå salater og i vand
- Bærfool. Du kan nemt lave den danske dessert bærfool med, hvad end du har plukket af bær. Mos dem bare med sukker, og bland dem med fløde.
Få svar på dine spørgsmål om bær
Kan man bruge alle danske bær i mad?
Hvad er den bedste opskrift med bær?
Er det sundt at spise bær?
Tjek vores bedste vegetariske opskrifter
Glæd dig hver dag!



Opskrifter du vil elske!
Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge