Sådan laver du den mest populære pizza

Sæt tænderne i en papirstynd skorpe med smeltet, frisk og sødmefuld topping, der fylder næsen med krydret duft af oregano og får tænderne til at løbe i vand. Så når de ikoniske trekanter skæres ud, er det svært at sige nej til pizza.

3 tips til den perfekte pizza

  1. Dejen til magien

Meget af pizzaens magi ligger i den sprøde bund, som skal bære al fyldet. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på ingredienserne i dejen.

For meget gær og for lidt salt kan blandt andet hurtigt gøre din pizzadej tør og usmidig.
Så ved at bruge kun lidt gær og en knivspids salt sammen med mel, olie og vand, får du en elastisk dej, der kan rulles tynd - og så er du allerede et godt stykke ad vejen mod solid pizza-succes.

  1. Husk høj varme

For at få både dej, skorpe og fyld til at spille perfekt sammen er det vigtigt, at pizzaen bliver tilberedt med så høj varme som muligt - uden varmluft.
Tænd derfor ovnen i god tid, og sæt den på under- og overvarme.
Så undgår du, at skorperne udtørrer.

Har du mulighed for at lave pizza andre steder end i ovnen? Så husk at, grillen er en god lokation, mens pizzaovnen er perfekt placering.

  1. Dejen til magien

Meget af pizzaens magi ligger i den sprøde bund, som skal bære al fyldet. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på ingredienserne i dejen.

For meget gær og for lidt salt kan blandt andet hurtigt gøre din pizzadej tør og usmidig.
Så ved at bruge kun lidt gær og en knivspids salt sammen med mel, olie og vand, får du en elastisk dej, der kan rulles tynd - og så er du allerede et godt stykke ad vejen mod solid pizza-succes.

  1. Husk høj varme

For at få både dej, skorpe og fyld til at spille perfekt sammen er det vigtigt, at pizzaen bliver tilberedt med så høj varme som muligt - uden varmluft.
Tænd derfor ovnen i god tid, og sæt den på under- og overvarme.
Så undgår du, at skorperne udtørrer.

Har du mulighed for at lave pizza andre steder end i ovnen? Så husk at, grillen er en god lokation, mens pizzaovnen er perfekt placering.

  1. Tilpasset topping

Selvom der er mange typer af kød, grøntsager og mælkeprodukter, som er gode på pizza, så udvælg nogle få af dine favoritter, og læg dem ved siden af hinanden.
På den måde træder de enkelte smage bedre frem - uden at overdøve og konkurrere med hinanden.

Som hovedregel er det godt at have fire til fem forskellige toppings på din pizza. Det kan eksempelvis være oste, urter, pølser og tomater.

  1. Tilpasset topping

Selvom der er mange typer af kød, grøntsager og mælkeprodukter, som er gode på pizza, så udvælg nogle få af dine favoritter, og læg dem ved siden af hinanden.
På den måde træder de enkelte smage bedre frem - uden at overdøve og konkurrere med hinanden.

Som hovedregel er det godt at have fire til fem forskellige toppings på din pizza. Det kan eksempelvis være oste, urter, pølser og tomater.

Lav pizza, som alle elsker

Med pizza kan du spise alle steder

Pizza er velsmagende, samtidig med at det er nemt at lave. Og netop derfor er pizzaen at finde øverst blandt danskernes favorit mad.

Det tager for eksempel ikke lang tid at lave en pizza, som hele familien og alle vennerne kan spise.
Og er der for eksempel én, som ikke kan lide løg, mens en anden er vegetar? Så kan pizzaen nemt deles op og tilpasses til de enkelte personer.

Samtidig er pizza en spise, der kan indtages til både hverdag og fest: Foran TV’er, sammen med svigerfamilien, i parken en sommeraften og dagen derpå.
Hvornår foretrækker du at spise pizza?
Med HelloFresh kan du lave en variant, der passer til netop den lejlighed, som gør dig pizza-sulten.

Bliv inspireret af danskernes pizza-favoritter

En pizza til dine præferencer

Er du mest til indbagt pizza? Den udskældte Hawaii-variant med ananas? Eller måske en hvid pizza?
Så er du enig med mange andre danskere. Blandt de danske pizza-favoritter ligger blandt andet kartoffelpizza, skinkepizza og den generelle betegnelse ‘hvid pizza’.

Derfor kan du selvfølgelig finde opskrifter på alle de danske pizza-favoritter i HelloFresh’ opskrifts univers - og flere til.
Med opskrifterne her på siden er smagen nemlig i førersædet, samtidig med at tiden i den grad er kogt ned. Så kan du lave dine favorit pizzaer på ingen tid.

Med pizza kan du spise alle steder

Pizza er velsmagende, samtidig med at det er nemt at lave. Og netop derfor er pizzaen at finde øverst blandt danskernes favorit mad.

Det tager for eksempel ikke lang tid at lave en pizza, som hele familien og alle vennerne kan spise.
Og er der for eksempel én, som ikke kan lide løg, mens en anden er vegetar? Så kan pizzaen nemt deles op og tilpasses til de enkelte personer.

Samtidig er pizza en spise, der kan indtages til både hverdag og fest: Foran TV’er, sammen med svigerfamilien, i parken en sommeraften og dagen derpå.
Hvornår foretrækker du at spise pizza?
Med HelloFresh kan du lave en variant, der passer til netop den lejlighed, som gør dig pizza-sulten.

Bliv inspireret af danskernes pizza-favoritter

En pizza til dine præferencer

Er du mest til indbagt pizza? Den udskældte Hawaii-variant med ananas? Eller måske en hvid pizza?
Så er du enig med mange andre danskere. Blandt de danske pizza-favoritter ligger blandt andet kartoffelpizza, skinkepizza og den generelle betegnelse ‘hvid pizza’.

Derfor kan du selvfølgelig finde opskrifter på alle de danske pizza-favoritter i HelloFresh’ opskrifts univers - og flere til.
Med opskrifterne her på siden er smagen nemlig i førersædet, samtidig med at tiden i den grad er kogt ned. Så kan du lave dine favorit pizzaer på ingen tid.

Læs derfor HelloFresh’ guide til de mest smagfulde og populære pizzaer, og bliv en sand pizza-mester på ingen tid.

American style pizza

med hakket oksekød & grønne tomater

Pizza bianca

med bagt græskar, græsk salatost & salvie

BBQ-pizza

med kødsauce & grønne tomater

Hvid pizza

med bagt græskar, salvie, spinat & revet hård ost

Vegetarisk pizza

med champignon, spinat & tomat

Hvid pizza

med bagt græskar, salvie, spinat & Pecorino-ost

Pizza: Dit lærred til stoppe madspild

Pizza er den ultimative stop-madspilds-ret

Du kan nemlig bruge rester i alt fra bunden og sovsen til kødet og osten. Så uanset om du skal have tømt køleskabet før en ferie, eller står og kigger på et broget mad-sammensurium søndag aften, så er pizza en god måde til at få brugt rester på og stoppe madspild.

  • Pizzabunden kan du lave ud af mælkesjatter, yoghurtrester, kogte ris, grøntsager og supper - så længe du bare tilføjer lidt mel, der kan få det hele til at hænge sammen. Du kan selvfølgelig også vælge at lægge pizzatopping på pitabrød, tortillas eller daggammelt brød.
  • Sovsen på pizzaen kan du lave af bløde tomater, spirede hvidløg, ketchup eller tacosauce. Skal du lave en hvid pizza, så kan du i stedet bruge smøreost, olie eller mascarpone.
  • Topping er op til fri fortolkning, og derfor kan du i princippet lægge alt ovenpå din pizza. Har du derfor en åben pakke hamburgerryg, kødsovs fra dagen før, kogte kartofler, dåsemajs eller en helt femte rest, så kan du nemt bruge det som topping på pizzaen.
  • Ost er en vigtig ingrediens på pizzaen - så jo flere oste jo bedre. Derfor kan du bruge alt fra blød feta og overskydende skæreost til parmesan fra kødsovsens og frokostens hytteost. Kun dine præferencer sætter grænser.

I Danmark er østjyderne den del af befolkningen, som oftest bestiller pizza

De 20 danske pizza-favoritter

  1. Hjemmelavet pizza (3700)
  2. Indbagt pizza (2700)
  3. Deep pan (1800)
  4. Kartoffelpizza (1400)
  5. Stenovnspizza (1300)
  6. Pizzasandwich (1000)
  7. Pizzasnegle (900)
  8. Skinkepizza (860)
  9. Hvid pizza (800)
  10. Hawaii pizza (800)
  11. Vegetar pizza (700)
  12. Pepperoni pizza (700)
  13. Gourmet pizza (700)
  14. Margarita (600)
  15. Kebab Pizza (400)
  16. Oksekødspizza (350)
  17. Kyllingepizza (250)
  18. Pepperonipizza (150)

Pizza er den ultimative stop-madspilds-ret

Du kan nemlig bruge rester i alt fra bunden og sovsen til kødet og osten. Så uanset om du skal have tømt køleskabet før en ferie, eller står og kigger på et broget mad-sammensurium søndag aften, så er pizza en god måde til at få brugt rester på og stoppe madspild.

  • Pizzabunden kan du lave ud af mælkesjatter, yoghurtrester, kogte ris, grøntsager og supper - så længe du bare tilføjer lidt mel, der kan få det hele til at hænge sammen. Du kan selvfølgelig også vælge at lægge pizzatopping på pitabrød, tortillas eller daggammelt brød.
  • Sovsen på pizzaen kan du lave af bløde tomater, spirede hvidløg, ketchup eller tacosauce. Skal du lave en hvid pizza, så kan du i stedet bruge smøreost, olie eller mascarpone.
  • Topping er op til fri fortolkning, og derfor kan du i princippet lægge alt ovenpå din pizza. Har du derfor en åben pakke hamburgerryg, kødsovs fra dagen før, kogte kartofler, dåsemajs eller en helt femte rest, så kan du nemt bruge det som topping på pizzaen.
  • Ost er en vigtig ingrediens på pizzaen - så jo flere oste jo bedre. Derfor kan du bruge alt fra blød feta og overskydende skæreost til parmesan fra kødsovsens og frokostens hytteost. Kun dine præferencer sætter grænser.

I Danmark er østjyderne den del af befolkningen, som oftest bestiller pizza

En lækker pizza opskrift til enhver smag

Hemmeligheden bag en legendarisk pizza opskrift

Vil du vide, hvordan du på bedste vis smækker en mundvandsdrivende pizza opskrift sammen, som gør dig til den ubesejrede pizzamester blandt vennerne? Så er du landet det helt rigtige sted. Her finder du de vigtigste hemmeligheder bag de smagfulde herligheder, som f.eks. hvordan du laver den bedste pizzasauce, ideer til en sund pizza opskrift eller hvordan dejen sidder lige i skabet.

"Skal jeg bruge timer i køkkenet for at naile en lækker pizza opskrift?" tænker du måske. Bare rolig - det behøver du slet ikke. Vores tips og tricks hjælper dig godt på vej til at bikse en lækker pizza opskrift sammen på ingen tid. Det er trods alt vigtigere at have masser af tid til at nyde dit mesterværk med vennerne eller familien.

Lad os skære det ud i slices - Hemmeligheden bag den bedste pizza opskrift er handler ikke kun om fyldet. Bevares, det er vigtigt, og man skal hverken kimse af en smagfuld svampetopping eller lufttørret serranoskinke! Men den sprøde pizzabund og lækre tomatsauce skal bestemt ikke undervurderes, og kan let løfte din cirkelformede smagsbombe fra en solid 6'er helt op til en solid 10'er.

Har vi fanget din interesse? Så find forklædet frem, stryg melet ud på bordpladen, hæld et glas italiensk drue op og sæt i gang!

En pizzadej opskrift du ikke vil gå glip af

Tilpas svampet i midten, perfekt sprødhed på ydersiden... Så har vi lagt en god bund, ikke?

Vores pizzabund opskrift er den perfekte bund til den smagfulde tomatsauce og den fyld, som forkæler dine smagsløg mest muligt. Faktisk vil vi vove at påstå, at den er så god, så man kan blive fristet til at spise den i sig selv.

Der findes naturligvis mere end én pizzadej opskrift. Hvis du har planlagt den ultimative pizzafest i morgen og har 24 timer, så kan du kredse om dit mesterværk i et døgns tid - det kan være det værd. Hvis du derimod bliver spontant pizza-lækker-sulten og har en time til lysten skal stilles, så har vi den perfekte pizzadej opskrift til dig.

Ingredienser: 2 dl lunt vand 300 gram mel 1 tsk salt 10 gram gær 1 spsk citronsaft 5 spsk olivenolie

Vejledning:

  1. Opløs gæren i det lune vand
  2. Tilsæt øvrige ingredienser
  3. Ælt dejen indtil den slipper skålen
  4. Lad derefter dejen hæve lunt i 15 min
  5. Gør hånden og grav ned mellem dej og skål, så dejen igen slipper skålen
  6. Lad dejen hæve 15 min yderligere, og kom den på et meldrysset bord
  7. Del dejen i to kugler, drys lidt mel på dem og lad kuglerne hæve lunt og tildækket en 30 min
  8. Form din pizzadej

Hemmeligheden bag en legendarisk pizza opskrift

Vil du vide, hvordan du på bedste vis smækker en mundvandsdrivende pizza opskrift sammen, som gør dig til den ubesejrede pizzamester blandt vennerne? Så er du landet det helt rigtige sted. Her finder du de vigtigste hemmeligheder bag de smagfulde herligheder, som f.eks. hvordan du laver den bedste pizzasauce, ideer til en sund pizza opskrift eller hvordan dejen sidder lige i skabet.

"Skal jeg bruge timer i køkkenet for at naile en lækker pizza opskrift?" tænker du måske. Bare rolig - det behøver du slet ikke. Vores tips og tricks hjælper dig godt på vej til at bikse en lækker pizza opskrift sammen på ingen tid. Det er trods alt vigtigere at have masser af tid til at nyde dit mesterværk med vennerne eller familien.

Lad os skære det ud i slices - Hemmeligheden bag den bedste pizza opskrift er handler ikke kun om fyldet. Bevares, det er vigtigt, og man skal hverken kimse af en smagfuld svampetopping eller lufttørret serranoskinke! Men den sprøde pizzabund og lækre tomatsauce skal bestemt ikke undervurderes, og kan let løfte din cirkelformede smagsbombe fra en solid 6'er helt op til en solid 10'er.

Har vi fanget din interesse? Så find forklædet frem, stryg melet ud på bordpladen, hæld et glas italiensk drue op og sæt i gang!

En pizzadej opskrift du ikke vil gå glip af

Tilpas svampet i midten, perfekt sprødhed på ydersiden... Så har vi lagt en god bund, ikke?

Vores pizzabund opskrift er den perfekte bund til den smagfulde tomatsauce og den fyld, som forkæler dine smagsløg mest muligt. Faktisk vil vi vove at påstå, at den er så god, så man kan blive fristet til at spise den i sig selv.

Der findes naturligvis mere end én pizzadej opskrift. Hvis du har planlagt den ultimative pizzafest i morgen og har 24 timer, så kan du kredse om dit mesterværk i et døgns tid - det kan være det værd. Hvis du derimod bliver spontant pizza-lækker-sulten og har en time til lysten skal stilles, så har vi den perfekte pizzadej opskrift til dig.

Ingredienser: 2 dl lunt vand 300 gram mel 1 tsk salt 10 gram gær 1 spsk citronsaft 5 spsk olivenolie

Vejledning:

  1. Opløs gæren i det lune vand
  2. Tilsæt øvrige ingredienser
  3. Ælt dejen indtil den slipper skålen
  4. Lad derefter dejen hæve lunt i 15 min
  5. Gør hånden og grav ned mellem dej og skål, så dejen igen slipper skålen
  6. Lad dejen hæve 15 min yderligere, og kom den på et meldrysset bord
  7. Del dejen i to kugler, drys lidt mel på dem og lad kuglerne hæve lunt og tildækket en 30 min
  8. Form din pizzadej

En nem pizzasauce som smager himmelsk

Har du 10 minutter og en lyst til pizza? Så finder du den, måske, bedste hjemmelavet pizzasauce lige her. Vi gentager lige: du behøver kun 10 minutter, så ikke noget med at svede over tomatsaucen i timevis.

Nogle gange kan en nem pizzasauce også være den bedste pizzasauce. Vores pizzasauce er med hvidløg, balsamico, chili, sukker, tomatpuré og hakkede tomater. Mange ingredienser, som vi allerede har i hjemmet. Med denne opskrift har du nok til at pryde 5 pizzaer - forkæl vennerne og familien eller frys dine lækkerier ned til en anden dag, hvor den spontane pizza-sult melder sig.

Ingredienser: 1 løg 2 fed hvidløg 2 cm frisk chili 4 spsk. olivenolie 1 dåse hakkede tomater 1/2 tsk. sukker 1/2 tsk. salt og lidt peber 1,5 spsk. balsamico 2 store spsk. tomatpuré Lidt tørret oregano

Vejledning:

  1. Snit hvidløg, chili og løg fint
  2. Kom olivenolien i en gryde og svits løg, hvidløg og chili af i olien til de er bløde
  3. Kom resterende ingredienser i og rør rundt mens det koger hurtigt
  4. Sluk for varmen og voila - din pizzasauce er klar!

En vegetarpizza opskrift du vil elske

En god pizza kommer i mange former og smagsvarianter. Uanset om du er kødspiser, kan en vegetarpizza få tænderne til at løbe i vand hos de fleste. I virkeligheden er kombinationerne uendelige, og det er op til dig at eksperimentere og bruge det bedste fra de grønne planterige, som passer lige til din smag.

Skulle du mangle lidt inspiration, så står vi selvfølgelig klar med vores favoritter!

1. Den grønne version Kom artiskokhjerter, spinat, mascarpone og ikke mindst frisk parmesan på din pizza, og gør dig klar til en tur i den 7. smagshimmel. Dette er muligvis vores bedste bud på en vegetarpizza med spinat.

2. Grøntsagsparty "The more, the merrier" versionen, om du vil. Her kommer du aubergine, rød peberfrugt, soltørrede tomater og champignon på dit mesterværk, for en kombination, du sent glemmer. Det er vegetar pizza topping, som vil frem i livet.

3. Svampepizzaen Hvordan kan vi snakke om vegetariske pizzaer uden at nævne svampepizzaen? Så fuld af smag, så kraftfuld og sund og ikke mindst alsidig. Kom de svampe på, du bedst kan lide. Vores kokke er særligt glade for Karl Johan, kejserhatte, portobello og champignon. Pssst... det fungerer også fortrinligt med gedeost og løg, hvis du er til det. Du kan selvfølgelig vælge om det skal være vegetarpizza med ost eller en helt vegansk version.

En nem pizzasauce som smager himmelsk

Har du 10 minutter og en lyst til pizza? Så finder du den, måske, bedste hjemmelavet pizzasauce lige her. Vi gentager lige: du behøver kun 10 minutter, så ikke noget med at svede over tomatsaucen i timevis.

Nogle gange kan en nem pizzasauce også være den bedste pizzasauce. Vores pizzasauce er med hvidløg, balsamico, chili, sukker, tomatpuré og hakkede tomater. Mange ingredienser, som vi allerede har i hjemmet. Med denne opskrift har du nok til at pryde 5 pizzaer - forkæl vennerne og familien eller frys dine lækkerier ned til en anden dag, hvor den spontane pizza-sult melder sig.

Ingredienser: 1 løg 2 fed hvidløg 2 cm frisk chili 4 spsk. olivenolie 1 dåse hakkede tomater 1/2 tsk. sukker 1/2 tsk. salt og lidt peber 1,5 spsk. balsamico 2 store spsk. tomatpuré Lidt tørret oregano

Vejledning:

  1. Snit hvidløg, chili og løg fint
  2. Kom olivenolien i en gryde og svits løg, hvidløg og chili af i olien til de er bløde
  3. Kom resterende ingredienser i og rør rundt mens det koger hurtigt
  4. Sluk for varmen og voila - din pizzasauce er klar!

En vegetarpizza opskrift du vil elske

En god pizza kommer i mange former og smagsvarianter. Uanset om du er kødspiser, kan en vegetarpizza få tænderne til at løbe i vand hos de fleste. I virkeligheden er kombinationerne uendelige, og det er op til dig at eksperimentere og bruge det bedste fra de grønne planterige, som passer lige til din smag.

Skulle du mangle lidt inspiration, så står vi selvfølgelig klar med vores favoritter!

1. Den grønne version Kom artiskokhjerter, spinat, mascarpone og ikke mindst frisk parmesan på din pizza, og gør dig klar til en tur i den 7. smagshimmel. Dette er muligvis vores bedste bud på en vegetarpizza med spinat.

2. Grøntsagsparty "The more, the merrier" versionen, om du vil. Her kommer du aubergine, rød peberfrugt, soltørrede tomater og champignon på dit mesterværk, for en kombination, du sent glemmer. Det er vegetar pizza topping, som vil frem i livet.

3. Svampepizzaen Hvordan kan vi snakke om vegetariske pizzaer uden at nævne svampepizzaen? Så fuld af smag, så kraftfuld og sund og ikke mindst alsidig. Kom de svampe på, du bedst kan lide. Vores kokke er særligt glade for Karl Johan, kejserhatte, portobello og champignon. Pssst... det fungerer også fortrinligt med gedeost og løg, hvis du er til det. Du kan selvfølgelig vælge om det skal være vegetarpizza med ost eller en helt vegansk version.

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Se vores måltidskasser