Paneret mad er altid et hit hos store og små, og hele familien kommer at elske aftens gyldenstegt pankopanerede svinekød. Spændende tilbehør er kartofler vendt med smør og hvidløg, en frisk pæresalat med citron, og en cremet dressing med kapers, persille og crème fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
1 stk
Citron
15 g
Kapers
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Blandet salat
1 stk
Pære
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til mel
2 spsk
Mel til panering
1
Æg til panering
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Smør til kartofler
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og stil til side med låg på.
Imens, hak kapers og persille fint.
Bland kapers, persille, crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl salat.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Bland salt, olivenolie, citronsaft, salat og pære i en stor skål.
Krydr kød med salt.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg i en anden dyb tallerken. Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend svinekød i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan de erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend kartofler med smør, hvidløg, salt og et nip peber i gryden lige inden servering.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kødet sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov. - Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Anret kartofler, salat og kød på tallerkener.
Server med kapers-crème fraiche.