Paneret kød elskes af alle, og i aften byder vi desuden på spændende tilbehør til det sprøde kød. Vi laver dildkartofler med smør. En frisk fennikel-æbleslaw med citronsaft. Og så topper vi herlighederne med en skøn mayonnaisedressing med dild og sennep.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
400 g
Små kartofler
1 pose
Dild
½ stk
Æble
½ stk
Fennikel
25 g
Panko
50 g
Mayonnaise
½ stk
Citron
12 g
Sennep
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Dæk til med låg, og stil til side.
Imens, skær citron [½ stk, 2P] i både.
Hak dild fint.
Skær æble [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skær fennikel [½ stk, 2P] i tynde skiver.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.
Kom panko, Hvide Løjer & Urter, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en anden dyb tallerken.
Vend svinekød i æg og derefter i panering.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. - Tilsæt mere olivenolie, hvis kødet sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov.
Kom smør [1 spsk | 2 spsk], et nip salt og peber, og halvdelen af dild i gryden med kartofler, og vend sammen.
Bland fennikel, æble og et stort skvæt citronsaft i en skål. Krydr med salt og peber.
Bland mayonnaise, resterende dild, sennep, et skvæt citronsaft, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt i en lille skål.
Anret svinekød, kartofler og fennikel-æbleslaw på tallerkener.
Server med mayonnaisedressing.