Ovnstegt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt kyllingebryst

Ovnstegt kyllingebryst

med bagte gulerødder og kraftig løgsauce

I aften laver vi superlækker, perfekt stegt kylling. Kartoffelmos med persille får den skønneste farve og smager endnu bedre end almindeligt kartoffelmos. Den skønne løgsovs bliver en ny favorit, og smager også rigtig godt til et væld af andre retter.

Tags:
Under 650 kcal
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

280 g

Kyllingebryst

15 ml

Balsamico

500 g

Kartofler

1 stk

Rødløg

3 stk

Gulerod

1 pose

Timian

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Mælk (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)503 kcal
Energi (kJ)2105 kJ
Fedt8.1 g
Mættet fedt1.7 g
Kulhydrat64.7 g
Sukker19.1 g
Protein41.9 g
Salt1.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Hak persille groft. Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil møre. Hæld vand fra, og tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], halvdelen af persille og eventuelt en klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

Bag gulerødder
2

Skær gulerod (uskrællet) i skiver på skrå. Fordel på en bageplade med bagepapir, og dryp med en smule olivenolie*. Bag i ovnen i 14-18 min.

Tilbered kylling
3

Krydr kylling på begge sider med Hvide Løjer & Urter og et nip salt* og peber*. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side. Overfør til bagepladen i ovnen, og bag i 10-12 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Karamelliser rødløg
4

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint. Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], balsamico og timian, og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.

Lav løgsovs
5

Tilsæt rødvinssauce og vand* [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 5-6 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret kartoffelmos, kylling, løgsovs og gulerod på tallerkener. Top med resterende persille.