I aften skal vi lave mad med herlige, caribiske smage! Panamadkrydret svinemørbrad får selskab af snehvide kokosris, en hjemmelavet passionsfrugtsauce for friskhed og syre, og en spicy salat. Top hele herligheden med koriander, peanuts og limesaft, og forestil dig at sidde i skyggen af et palmetræ mens du nyder dette måltid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
180 ml
Kokosmælk
250 g
Svinemørbrad
4 g
Panamad
1 stk
Gulerod
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløg
1 g
Chiliflager
2 stk
Passionsfrugt
1 stk
Lime
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 pose
Koriander
1 dl
Vand til ris
¼ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring kokosmælk og vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad med Panamad, salt og et nip peber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær tomat i både.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland gulerod, tomat, rødløg, olivenolie, chiliflager, salt og et nip peber i en stor skål.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Halver passionsfrugt.
Tilsæt passionsfrugtindmad, vand, smør, sukker og et nip salt og peber til stegepanden, og lad simre i 1 min, eller indtil let tyknet.
TIP: Si saucen, hvis du vil være fri for passionsfrugtkerner.
Skær lime i både.
Hak koriander groft.
Skær svinemørbrad i 1 cm tykke skiver.
Anret ris, svinemørbrad og salat i dybe tallerkener.
Top svinemørbrad med sauce.
Drys med peanuts og koriander.
Server med limebåde.