I dag kigger vi mod Mellemøstens krydrede køkken og brug af krydderier. Vi laver nemlig hjemmelavede fiskefrikadeller af frisk kuller, krydret med harissa og hvidløg. Hertil kommer der luftige ris, en frisk korianderyoghurt, og sprød salat med agurk og solsikkekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
250 g
Kuller
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Harissa-krydderi
25 g
Chia frø
(Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam, Nødder)
1 stk
Koriander
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Agurk
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder, Jordnødder)
1 stk
Salat
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 stk
Æg til fiskefrikadeller
¼ tsk
Salt til fiskefrikadeller
¼ tsk
Salt til dressing
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak hvidløg fint.
Hak fisk fint på et andet skærebræt.
Bland fisk, hvidløg, Harissa-krydderi, æg, chiafrø, salt og et nip peber i en stor skål, og lad hvile i 5-6 min, eller indtil chiafrøene er bløde.
Hak koriander fint.
Bland koriander, yoghurt, salt og et nip peber i en lille skål.
Skær roden af salat, og hak bladene groft.
Skær agurk i tynde skiver.
Bland salat agurk, solsikkekerner, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til fiskefrikadeller (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
TIP: Pas på med at lave fiskefrikadellerne for flade, så har de svært ved at hænge sammen.
Anret ris og salat i skåle.
Top med fiskefrikadeller.
Server med korianderyoghurt.