Harissakrydrede fiskefrikadeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissakrydrede fiskefrikadeller

Harissakrydrede fiskefrikadeller

med korianderyoghurt og sprød salat

I dag kigger vi mod Mellemøstens krydrede køkken og brug af krydderier. Vi laver nemlig hjemmelavede fiskefrikadeller af frisk kuller, krydret med harissa og hvidløg. Hertil kommer der luftige ris, en frisk korianderyoghurt, og sprød salat med agurk og solsikkekerner.

Allergener:
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

250 g

Kuller

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Harissa-krydderi

25 g

Chia frø

(Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam, Nødder)

1 stk

Koriander

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Agurk

20 g

Solsikkefrø

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder, Jordnødder)

1 stk

Salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 stk

Æg til fiskefrikadeller

¼ tsk

Salt til fiskefrikadeller

¼ tsk

Salt til dressing

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2847 kJ
Kalorier (kcal)680 kcal
Fedt21.1 g
Mættet fedt4.9 g
Kulhydrat72.6 g
Sukker2.7 g
Protein45.9 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav fiskefars
2

Imens, hak hvidløg fint.

Hak fisk fint på et andet skærebræt.

Bland fisk, hvidløg, Harissa-krydderi, æg, chiafrø, salt og et nip peber i en stor skål, og lad hvile i 5-6 min, eller indtil chiafrøene er bløde.

Lav dressing
3

Hak koriander fint.

Bland koriander, yoghurt, salt og et nip peber i en lille skål.

Lav salat
4

Skær roden af salat, og hak bladene groft.

Skær agurk i tynde skiver.

Bland salat agurk, solsikkekerner, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg fiskefrikadeller
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til fiskefrikadeller (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

TIP: Pas på med at lave fiskefrikadellerne for flade, så har de svært ved at hænge sammen.

Server
6

Anret ris og salat i skåle.

Top med fiskefrikadeller.

Server med korianderyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image