Skip to main content
Middelhavskrydret svine- og kalvekødspasta
Middelhavskrydret svine- og kalvekødspasta

Middelhavskrydret svine- og kalvekødspasta

med cremet svampesauce og frisk persille

4.1
(404)

I aften drømmer vi os væk til varmere grader, og lader os inspirere af mad fra middelhavsområdet. Vi steger hakket svine- og kalvekød, som vi krydrer med vores egen krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi blander kødet med stegte champignon, spaghetti, grønkål og mornaysauce, og pynter med frisk persille.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

100 g

Mornaysauce

(Indeholder: Mælk)

200 g

Champignon

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Bredbladet persille

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Hvidløgsfed

50 g

Grønkål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)777 kcal
Energi (kJ)3249 kJ
Fedt34.4 g
Mættet fedt10.7 g
Kulhydrat72.7 g
Sukker5.4 g
Kostfibre6.1 g
Protein42.3 g
Salt3.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden. 

TIP: Vandet skal være salt som havvand - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. 

Steg kød
2

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød og Middelhavsdrøm i 5-6 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Hak persille fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Steg svampe
4

Overfør svine-/kalvekød til en tallerken.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gylden.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt pasta
5

Tilsæt svine-/kalvekød, grønkål, kyllingebouillon, pasta, pastavand [1 dl | 2 dl] og mornaysauce til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil grønkålen er faldet sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Drys med persille.