Skip to main content
Middelhavs-steakburger og calabresepesto
Middelhavs-steakburger og calabresepesto

Middelhavs-steakburger og calabresepesto

med bagte kartoffelbåde og frisk tomatsalsa

3.7
(62)

Steak eller burgers? I aften skal du ikke vælge, for vi skal nemlig lave middelhavs-steakburger. Vi bygger vores burgere med kød, calabresepesto og tomatsalsa med ost, basilikum, rødløg og hvidløg, og serverer dem med sprøde, hjemmelavede kartoffelbåde.

Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

300 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

½ stk

Løg

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

60 g

Calabresepesto

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)911 kcal
Energi (kJ)3813 kJ
Fedt46.1 g
Mættet fedt17.4 g
Kulhydrat78.3 g
Sukker16.1 g
Kostfibre4.1 g
Protein48.3 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav kartoffelbåde
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

 

Forbered grøntsager
2

Skær tomat i 1 cm tern. Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint. Pluk basilikum.

 

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 5 min af tilbage. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

 

Varm boller
4

Del boller på midten, og varm i ovnen i 2-3 min, eller indtil gennemvarme.

 

Bland tomatsalsa
5

Bland rødløg, tomat, hvidløg, hård ost, basilikum, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber i en lille skål. Skær bøffer i tynde skiver.

 

Server
6

Smør boller med en smule calabresepesto. Fyld med bøf og tomatsalsa. Server med kartoffelbåde og resterende tomatsalsa og calabresepesto.