
Mexicansk kikærtebowl
med krydret yoghurt og frisk avocado
Lav hurtig aftensmad med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk kikærtebowl! Kikærterne får den helt rette mexicanske smag af at bages med vores Tex-Mex krydderiblanding. Vi bygger vores bowls med luftige hvidløgsris, kikærter, spidskål, cherrytomater og avocado, og så topper vi med krydret cajun-yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Kikærter
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Spidskål, skåret
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
125 g
Cherrytomater
1 stk
Avocado
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
150 g
Langkornede hvide ris
2 g
Røget paprika
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, hæld væde fra kikærter, og lad tørre på køkkenrulle.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Tex-Mex, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 18-20 min, eller indtil gyldne.

Imens, halver cherrytomater.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Dryp med et skvæt limesaft, og krydr med et nip salt.
Pluk koriander.

Bland spidskål, limesaft [1/2 spsk I 1 spsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en mellemstor skål, og masser med hænderne i 30 sek.
Tilsæt koriander, og rør rundt. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland yoghurt, røget paprika [1/2 pakke, 2P] og et nip salt i en lille skål.
Tilsæt eventuelt et nip sukker.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kikærter, spidskål, cherrytomater og avocado.
Dryp med yoghurt.
Server med resterende limebåde.