Libanesisk stegt torsk og tahinidressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Libanesisk stegt torsk og tahinidressing

med pistacie-kikærteris og granatæblesalat

Smag på libanesisk gastronomi med vores Libanesiske stegte torsk og tahinidressing. Vi steger vores havfriske torsk med den mellemøstlige krydderiblanding za'atar og cherrytomater. Hertil serverer vi kikærteris med pistacienødder, tahinidressing og en skøn salat med granatæblekerner og persille.

Allergener:
Tree nuts
Sesamzaad
Milk
Pesce

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

195 g

Kikærter

15 g

Pistacienødder

½ stk

Granatæble

1 stk

Rødløg

1 stk

Citron

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

25 g

Tahini

75 g

Yoghurt

4 g

Za'atar

250 g

Torsk

125 g

Cherrytomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

½ tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3339 kJ
Kalorier (kcal)798 kcal
Fedt27.3 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat93.4 g
Sukker15.1 g
Kostfibre10.3 g
Protein41.3 g
Salt3.8 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

1

Bring vand i kog i en gryde.

Hæld væde fra kikærter. 

Tilsæt ris, kikærter og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

3

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Halver citron.

Hak persille groft.

Bland granatæble, rødløg, persille, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

4

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland tahini, hvidløg, yoghurt, sukker, salt og et nip peber i en lille skål.

5

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og za'atar.

Steg fisk og cherrytomater i 2-3 min på hver side, eller indtil fisk er gylden og gennemstegt. 

Imens, bank pistacienødder (i pakken) med bunden af en pande på bordpladen.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

6

Anret kikærteris i dybe tallerkener, og drys med pistacienødder.

Top med fisk, cherrytomater og salat.

Dryp med tahinidressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image