Smag på libanesisk gastronomi med vores Libanesiske stegte torsk og tahinidressing. Vi steger vores havfriske torsk med den mellemøstlige krydderiblanding za'atar og cherrytomater. Hertil serverer vi kikærteris med pistacienødder, tahinidressing og en skøn salat med granatæblekerner og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
195 g
Kikærter
15 g
Pistacienødder
½ stk
Granatæble
1 stk
Rødløg
1 stk
Citron
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
25 g
Tahini
75 g
Yoghurt
4 g
Za'atar
250 g
Torsk
125 g
Cherrytomater
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
½ tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til fisk
Bring vand i kog i en gryde.
Hæld væde fra kikærter.
Tilsæt ris, kikærter og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Hak persille groft.
Bland granatæble, rødløg, persille, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland tahini, hvidløg, yoghurt, sukker, salt og et nip peber i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og za'atar.
Steg fisk og cherrytomater i 2-3 min på hver side, eller indtil fisk er gylden og gennemstegt.
Imens, bank pistacienødder (i pakken) med bunden af en pande på bordpladen.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kikærteris i dybe tallerkener, og drys med pistacienødder.
Top med fisk, cherrytomater og salat.
Dryp med tahinidressing.