Forkæl dig selv og dine kære med en ægte luksusmiddag. Vi laver sous vide andebryst og fyldig rødvinssauce, og dertil kommer en cremet gratin med kartofler og pastinak, en lækker salat med gedeost og valnødder, og hele herligheden toppes af sprød, ovnbagt grønkål.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
340 g
Andebryst, sous vide
1 stk
Pastinak
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
20 g
Kyllingefond
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
60 g
Blandet salat
50 g
Gedeost
(Indeholder: Mælk)
20 g
Valnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)
1 stk
Citron
50 g
Grønkål, skåret
½ dl
Mælk til gratin
½ tsk
Salt til gratin
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til grønkål
¼ tsk
Salt til grønkål
2 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag andebryst ud af køleskabet.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler og pastinak (skrællet) i 1/2 cm tykke skiver.
Kog kartofler og pastinak i 8-10 min, eller indtil næsten møre, og hæld vand fra.
Imens, fordel valnødder på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland madlavningsfløde, hvidløg, mælk, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Rids fedtsiden af andebryst på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, dup tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Placer andebryst med fedtsiden nedad i en kold stegepande. Opvarm på høj varme, og steg i 3 min, eller indtil gylden.
Sænk til middel varme, vend andebryst, og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Fordel kartofler og pastinak i et ildfast fad, og top med sauce og finrevet ost.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre og gyldne.
Bland grønkål, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Fordel grønkål på bagepladen ved siden af det ildfaste fad, når gratinen har 6 min tilbage, og bag i 4-6 min, eller indtil sprød.
Tag færdigbagt grønkål ud af ovnen, og lad køle af.
Imens, skyl salat.
Halver citron.
Smuldr gedeost groft.
Bland salat, gedeost, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Kom rødvinssauce, kyllingefond, vand, smør og et nip salt og peber i en lille gryde på middelhøj varme, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Skær andebryst i tynde skiver.
Anret andebryst, gratin og salat på tallerkener.
Top andebryst og gratin med grønkål, og salat med valnødder.
Server med sauce.