Sous vide andebryst og kraftig rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sous vide andebryst og kraftig rødvinssauce

Sous vide andebryst og kraftig rødvinssauce

med rodfrugtgratin og gedeostsalat

Forkæl dig selv og dine kære med en ægte luksusmiddag. Vi laver sous vide andebryst og fyldig rødvinssauce, og dertil kommer en cremet gratin med kartofler og pastinak, en lækker salat med gedeost og valnødder, og hele herligheden toppes af sprød, ovnbagt grønkål.

Allergener:
Mælk
Æg
Sulfitter
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

340 g

Andebryst, sous vide

1 stk

Pastinak

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

20 g

Kyllingefond

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

Blandet salat

50 g

Gedeost

(Indeholder: Mælk)

20 g

Valnødder

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)

1 stk

Citron

50 g

Grønkål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Mælk til gratin

½ tsk

Salt til gratin

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til grønkål

¼ tsk

Salt til grønkål

2 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 dl

Vand til sauce

1 spsk

Smør til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5583 kJ
Kalorier (kcal)1334 kcal
Fedt95.2 g
Mættet fedt39.1 g
Kulhydrat74.9 g
Sukker15.1 g
Protein49.5 g
Salt5.7 g

Fremgangsmåde

Forbered rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag andebryst ud af køleskabet.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler og pastinak (skrællet) i 1/2 cm tykke skiver.

Kog kartofler og pastinak i 8-10 min, eller indtil næsten møre, og hæld vand fra.

Bland sauce
2

Imens, fordel valnødder på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland madlavningsfløde, hvidløg, mælk, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg andebryst
3

Rids fedtsiden af andebryst på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, dup tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer andebryst med fedtsiden nedad i en kold stegepande. Opvarm på høj varme, og steg i 3 min, eller indtil gylden.

Sænk til middel varme, vend andebryst, og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Lav gratin
4

Fordel kartofler og pastinak i et ildfast fad, og top med sauce og finrevet ost. 

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre og gyldne.

Bland grønkål, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Fordel grønkål på bagepladen ved siden af det ildfaste fad, når gratinen har 6 min tilbage, og bag i 4-6 min, eller indtil sprød.

Tag færdigbagt grønkål ud af ovnen, og lad køle af.

Lav salat og sauce
5

Imens, skyl salat.

Halver citron.

Smuldr gedeost groft.

Bland salat, gedeost, et skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Kom rødvinssauce, kyllingefond, vand, smør og et nip salt og peber i en lille gryde på middelhøj varme, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Skær andebryst i tynde skiver.

Server
6

Anret andebryst, gratin og salat på tallerkener.

Top andebryst og gratin med grønkål, og salat med valnødder.

Server med sauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image