Klassisk 'Cottage pie'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk 'Cottage pie'

Klassisk 'Cottage pie'

med gratineret kartoffelmos og grøn salat

Cottage pie er en klassisk engelsk ret bestående af kødsauce og kartoffelmos, som gratineres i ovnen. Vi krydrer vores kødsauce med middelhavskrydderier og rødvinssauce, og vores kartoffelmos får et ekstra twist af ost. Frisk tilbehør er en grøn salat med gulerod og estragon.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

500 g

Bagekartoffel

4 g

Middelhavsdrøm

8 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

4 g

Kyllingebouillon

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

½ dåse

Tomatpuré

1 pose

Estragon

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Ketchup (step 3)

1 dl

Vand (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3060 kJ
Kalorier (kcal)731 kcal
Fedt37.4 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat65.4 g
Sukker17.4 g
Protein34.2 g
Salt7 g

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk], finrevet ost og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Steg hakket oksekød
2

Imens, hak løg fint. 

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og løg i 4-5 min, eller indtil brunet.

Lav sauce
3

Tilsæt Hvide Løjer & Urter, Middelhavsdrøm og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og lad simre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt kyllingebouillon, ketchup [1 spsk | 2 spsk], rødvinssauce og vand [1 dl | 2 dl], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bag Cottage pie
4

Overfør kødsauce til en ildfast form, og top med kartoffelmos. 

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden.

Lav salat
5

Imens, hak estragon groft.

Skyl salat.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland gulerod, salat, estragon, olivenolie  [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål lige inden servering.

TIP: Gem estragon til voksenportionerne, hvis børnene ikke kan lide smagen.

Server
6

Lad Cottage pie køle en smule af inden servering, og anret på tallerkener. 

Server med salat.