Skip to main content
Middelhavskartofler med græsk ost

Middelhavskartofler med græsk ost

Delevenlig ret | med citronpeber-aioli

4.2
(14)

Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til at lave en delevenlig ret. Få smagen af Kreta hjem i dit køkken med disse gyldne, middelhavskrydrede kartoffelbåde. De bages med græsk ost i ovnen, og serveres med bredbladet persille og en uimodståelig aiolidip med citronpeber.

Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

100 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Bredbladet persille

4 g

Middelhavsdrøm

80 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 g

Citronpeber

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

Næringsindhold

Energi (kJ)2411 kJ
Kalorier (kcal)576 kcal
Fedt37.5 g
Mættet fedt10.2 g
Kulhydrat48.5 g
Sukker5.6 g
Kostfibre3.7 g
Protein13.4 g
Salt2.6 g
Potassium1150 mg
Calcium0.1 mg

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Smuldr græsk ost.

Hak persille fint.

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20 min, og top derefter med græsk ost.

Bag i 15 min mere, eller indtil møre. 

Lav citronpeber-aioli
3

Bland aioli og citronpeber i en lille skål.

TIP: Tilsæt lidt citronpeber ad gangen så du kan justere styrken.

Server
4

Anret kartofler på en tallerken, mens de er varme.

Top med persille.

Server med citronpeber-aioli.