
Ingefær- og limestegte oksekødsstrimler
med hvidløgsris & sojamayo
I aften laver vi en spændende ret med masser af smag, farve og struktur. Ingefær- og limestegte oksekødsstrimler blandes med gulerod, pak choi og zucchini. Vi laver også delikate hvidløgsris og cremet sojamayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
200 g
Oksekødsstrimler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
1 stk
Lime, økologisk
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
12.5 g
Honning
1 stk
Zucchini
1 stk
Gulerod
1 stk
Rød chili
1 stk
Pak choi
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Forårsløg
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
2.5 dl
Vand (trin 1)
efter behov
Smør
Fremgangsmåde
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [2½ dl | 5 dl], ris og et nip salt*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Riv ingefær fint. Hak chili fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Snit forårsløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Skær zucchini i halve skiver. Hak pak choi groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og zucchini i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt pak choi og halvdelen af forårsløg, og steg i 1 min. Overfør til en skål med låg for at holde på varmen.
Bland ingefær, chili, honning [½ pakke, 2 pers.], limeskal, et stort skvæt limesaft, olivenolie* [½ spsk | 1 spsk] og halvdelen af sojasauce i en skål. Bland mayonnaise og sojasauce [1/2 spsk | 1 spsk].
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg oksekød i 2-3 min, eller indtil gennemstegt. Tilsæt grøntsager og sauce, og rør rundt indtil gennemvarmet. VIGTIGT: Kødet er sikkert at spise, når det har en flot stegeskorpe.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med oksekød og grøntsager. Dryp med sojamayo. Drys med resterende forårsløg. Server med limebåde.