HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIngefær Og Limestegte Oksekødsstrimler
topBanner
Ingefær- og limestegte oksekødsstrimler

Ingefær- og limestegte oksekødsstrimler

med hvidløgsris & sojamayo

I aften laver vi en spændende ret med masser af smag, farve og struktur. Ingefær- og limestegte oksekødsstrimler blandes med gulerod, pak choi og zucchini. Vi laver også delikate hvidløgsris og cremet sojamayo.

Tags:HurtigBørnevenligUnder 650 kcal
Allergener:glutensojaægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Oksekødsstrimler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

50 ml

Lime, økologisk

12.5 g

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 stk

Honning

1 stk

Zucchini

200 g

Gulerod

25 g

Chili

1 stk

Pak choi

½ spsk

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

2.5 dl

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Olivenolie* (trin 4)

Vand* (trin 1)

Smør*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1964.0427 kJ
Kalorier (kcal)469.4175 kcal
Fedt13.0033 g
Mættet fedt1.3 g
Kulhydrat78.4849 g
Sukker11.6 g
Protein9.908 g
Salt4.5 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [2½ dl | 5 dl], ris og et nip salt*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Riv ingefær fint. Hak chili fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Snit forårsløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Skær zucchini i halve skiver. Hak pak choi groft.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og zucchini i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt pak choi og halvdelen af forårsløg, og steg i 1 min. Overfør til en skål med låg for at holde på varmen.

4

Bland ingefær, chili, honning [½ pakke, 2 pers.], limeskal, et stort skvæt limesaft, olivenolie* [½ spsk | 1 spsk] og halvdelen af sojasauce i en skål. Bland mayonnaise og sojasauce [1/2 spsk | 1 spsk]. 

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg oksekød i 2-3 min, eller indtil gennemstegt. Tilsæt grøntsager og sauce, og rør rundt indtil gennemvarmet. VIGTIGT: Kødet er sikkert at spise, når det har en flot stegeskorpe.

6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med oksekød og grøntsager. Dryp med sojamayo. Drys med resterende forårsløg. Server med limebåde.