Skip to main content
Indisk krydrede fiskekager

Indisk krydrede fiskekager

med ovnbagte rodfrugter og raita

Idag pifter vi de klassiske fiskefrikadeller op med vores unikke krydderiblanding Mild Mahal og ovnbagte rodfrugter, som er vendt med frisk koriander og chiliflager. Retten serveres med cremet yoghurt med agurk og mynte.

Tags:
Mere grønt
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Mild Mahal

1 g

Chiliflager

400 g

Små kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Agurk

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Pastinak

1 stk

Løg

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

150 g

Rosenkål

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 stk

Æg til fiskefrikadeller

1 spsk

Mel til fiskefrikadeller

½ spsk

Smør til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2325 kJ
Kalorier (kcal)556 kcal
Fedt12.5 g
Mættet fedt5.8 g
Kulhydrat69.2 g
Sukker13.8 g
Kostfibre11.2 g
Protein38 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.6 g
Potassium197.9 mg
Calcium23.8 mg
Iron0.9 mg

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartoffel og pastinak i 2 cm tern. 

Skær løg i 2 cm både.

Fjern de yderste blade fra rosenkål, og del i to. 

Fordel kartofler, pastinak og løg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ginjer Ninja, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Tilsæt rosenkål til bagepladen, når grøntsagerne har 15 min tilbage i ovnen. Bag resterende tid, eller indtil gyldne. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered fiskefars
2

Hak fisk fint på et andet skærebræt. 

Bland fisk, æg, panko, Mild Mahal, hvedemel og et nip salt i en mellemstor skål. 

Lad hvile på køl. 

TIP: Hak fisken så fint som muligt for bedste resultat.

Lav raita
3

Hak agurk groft.

Adskil mynte og koriander, og hak fint.  

Bland mynte, yoghurt, agurk og et nip salt og peber i en lille skål. 

Steg fiskekager
4

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Form fiskefars til 3-4 cm tykke frikadeller (3 pr. person).

Steg fiskekager i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat - Vend ikke fiskekager for meget på panden, da de kan risikere at smuldre. 

Krydr grøntsager
5

Vend grøntsager med chiliflager og koriander lige inden servering.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret grøntsager, fiskekager og raita på tallerkener.