
Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og grillost stegt i honning og citron er lige så lækkert, som det lyder. Sammen med en frisk salat med ovnbagte tomater kan du samle alle smager og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
125 g
Cherrytomater
½ g
Oregano, tørret
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
12.5 g
Honning
60 g
Blandet salat
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Grillost
(Indeholder: Mælk)

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen 25-30 min, eller indtil gyldne.

Halver cherrytomater.
Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv halvdelen af agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Skær resten i skiver.

Skær grillost i skiver (2 pr. person).

Skær citron i både.
Skyl salat under koldt vand i et dørslag.
Bland yoghurt, hvidløg og revet agurk i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
Bland agurkeskiver, bagte cherrytomater, salat og et skvæt citronsaft i en skål.
TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 5 min tilbage.
Steg grillost i 2 min på hver side.
Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P] og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage, og vend indtil grillosten er dækket.

Anret fritter, grillost og salat på tallerkener.
Server med tzatziki og citronbåde.