Skip to main content
Honningstegt grillost

Honningstegt grillost

med oreganokrydrede fritter og mild tzatziki

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede kartoffel- og rødbedefritter krydret med aromatisk oregano og grillost stegt i honning og citron er lige så lækkert, som det lyder. Sammen med en frisk salat med ovnbagte tomater kan du servere skøn aftensmad på ingen tid!

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

1 stk

Citron

125 g

Cherrytomater

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Blandet salat

½ g

Oregano, tørret

200 g

Grillost

½ stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til tomat

Næringsindhold

Energi (kJ)2695 kJ
Kalorier (kcal)644 kcal
Fedt30.5 g
Mættet fedt24.3 g
Kulhydrat63 g
Sukker16.3 g
Kostfibre8.1 g
Protein33.2 g
Salt4.9 g
Potassium1150 mg

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler og rødbede (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads.

Bag tomater
2

Imens, halver cherrytomater, og fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min. 

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Riv halvdelen af agurk, og skær resten i skiver.

Forbered grillost
3

Skær grillost i skiver (2 pr. person).

Lav tzatziki og salat
4

Skær citron i både.

Skyl salat.

Bland agurkeskiver, cherrytomater, salat og et skvæt citronsaft i en mellemstor skål.

Pres så meget væske ud af revet agurk som muligt gennem et viskestykke eller en si, og bland med yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.

Steg grillost
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 5 min tilbage.

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Tilsæt honning, når der er 1 min tilbage, sænk til middel varme, og vend sammen.

Server
6

Anret fritter, grillost og salat på tallerkener.

Server med tzatziki.