Skip to main content
Honningstegt grillost

Honningstegt grillost

med oreganokrydrede fritter og mild tzatziki

3.9
(588)

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og grillost stegt i honning og citron er lige så lækkert, som det lyder. Sammen med en frisk salat med ovnbagte tomater kan du samle alle smager og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!

Tags:
Vegetarisk
Under 650 kcal
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

125 g

Cherrytomater

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

12.5 g

Honning

60 g

Blandet salat

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Grillost

(Indeholder: Mælk)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)642 kcal
Energi (kJ)2687 kJ
Fedt29.3 g
Mættet fedt24.2 g
Kulhydrat59.1 g
Sukker16.6 g
Kostfibre6.7 g
Protein34 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til fritter. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen 25-30 min, eller indtil gyldne. 

Bag tomater
2

Halver cherrytomater.

Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv halvdelen af agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Skær resten i skiver.

Forbered grillost
3

Skær grillost i skiver (2 pr. person).

Lav tzatziki og salat
4

Skær citron i både.

Skyl salat under koldt vand i et dørslag. 

Bland yoghurt, hvidløg og revet agurk i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber. 

Bland agurkeskiver, bagte cherrytomater, salat og et skvæt citronsaft i en skål. 

TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.

Steg grillost
5

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 5 min tilbage. 

Steg grillost i 2 min på hver side.

Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P] og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage, og vend indtil grillosten er dækket.

Server
6

Anret fritter, grillost og salat på tallerkener.

Server med tzatziki og citronbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image