
Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med hoisinstegt svine- og kalvekød, hvidløg, ingefær, gulerod og kål. Skønt tilbehør er sesamris, spicy srirachamayonnaise og forårsløg.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Ingefær
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Forårsløg
150 g
Rødkål, skåret
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sesam)
1 stk
Gulerod
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder: Sennep, Æg)
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)

Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 2-3 min, eller indtil gyldne og velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg og ingefær i 1-2 min, eller indtil bløde og velduftende.
Tilsæt hakket svine-/kalvekød, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt gulerod, det hvide forårsløg og rødkål, og steg i yderligere 2-3 min, eller indtil grøntsagerne er bløde.

Tilsæt hoisinsauce, sojasauce, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [2 spsk | 4 spsk] og hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], og lad simre under omrøring i 1 min.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svine-/kalvekød, srirachamayonnaise og det grønne forårsløg.