Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med hoisinstegt svine- og kalvekød, hvidløg, ingefær, gulerod og kål. Skønt tilbehør er sesamris, spicy srirachamayonnaise og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Ingefær
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Forårsløg
150 g
Rødkål, skåret
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)
Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 2-3 min, eller indtil gyldne og velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg og ingefær i 1-2 min, eller indtil bløde og velduftende.
Tilsæt hakket svine-/kalvekød, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt gulerod, det hvide forårsløg og rødkål, og steg i yderligere 2-3 min, eller indtil grøntsagerne er bløde.
Tilsæt hoisinsauce, sojasauce, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [2 spsk | 4 spsk] og hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], og lad simre under omrøring i 1 min.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svine-/kalvekød, srirachamayonnaise og det grønne forårsløg.