Byd familien på aromatiske hvidløgsris og superlækre rissoles glaseret i fantastisk hoisinsauce. De lækre hvidløgsris indeholder masser af skønne grøntsager, gulerod, pak choi og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Pak choi
1 stk
Forårsløg
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
30 g
Hoisinsauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
3 dl
Vand
1 spsk
Hvedemel
¼ tsk
Salt
1 stk
Æg
efter behov
Smør
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* (se ingrediensliste) og et nip salt*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær pak choi i 1 cm tynde skiver. Bland hakket oksekød, asiatisk dressing, hvedemel*, panko, æg* og et nip salt* i en skål. Form fars til kødboller (3 pr. person), og tryk flade (ca. 2 cm). Stil til side på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt gulerod, pak choi og et skvæt vand*, og steg i 4-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål. Vend grøntsager i gryden med færdigkogt ris.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rissoles i 5-6 min på hver side. VIGTIGT: Rissoles er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Bland hoisinsauce og sojasauce. Snit forårsløg fint. Hæld hoisinblanding over de færdigstegte rissoles. Vend sammen, og overfør rissoles til en skål. Tilsæt vand* [1-2 spsk, 2 pers. | 2-3 spsk, 4 pers.] og en klat smør* til samme stegepande. Bring i kog på høj varme, og lad saucen tykne.
Anret grøntsagsris og rissoles i dybe tallerkener. Øs hoisinsauce over. Top med forårsløg.