De dage, hvor solen leger gemmeleg, har vi brug for varmende hyggemad, som vil blive slugt af hele familien. I aften laver vi en varmende 'Irish stew' med et moderne tvist. Vi har nemlig skiftet det klassiske lam ud med hakket oksekød, så er maden klar på under 40 min, uden at vi går på kompromis med de dybe fyldige smage som hører sig til en klassisk stew. Vi serverer med sprød baguette, som sørger for at du kan få hver eneste dråbe af den dejlige sauce.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Kartofler
8 g
Bouillon
150 g
Grønne bønner
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
16 g
Majsstivelse
2 stk
Baguette
(Indeholder: Hvede, Gluten)
1 stk
Bredbladet persille
225 g
Hakket oksekød
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Soja)
¼ tsk
Salt til kartofler
4 spsk
Vand til stivelsesblanding
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
4 dl
Vand til gryderet
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Skær ender af grønne bønner, og halver.
Bland vand og majsstivelse til jævning i en lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg oksekød med salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt gulerod, løg og hvidløg, og steg videre i 2-3 min.
Tilsæt vand, bouillon, sojasauce og et nip peber, og kog op. Sænk til middel varme, og lad simre i 10-12 min.
Tilsæt grønne bønner, jævning og smør, når der er 5-6 min tilbage, og lad simre i resterende tid, eller indtil grøntsagerne er bløde og saucen let tyknet.
Placer brød direkte på risten i ovnen, og bag i 7-8 min, eller indtil sprød og gylden.
Hak persille fint.
Anret stew i dybe tallerkener.
Top med kartoffel og persille.
Server med brød.