Skip to main content

Irsk oksekøds-'stew'

med gulerødder, grønne bønner og baguette

De dage, hvor solen leger gemmeleg, har vi brug for varmende hyggemad, som vil blive slugt af hele familien. I aften laver vi en varmende 'Irish stew' med et moderne tvist. Vi har nemlig skiftet det klassiske lam ud med hakket oksekød, så er maden klar på under 40 min, uden at vi går på kompromis med de dybe fyldige smage som hører sig til en klassisk stew. Vi serverer med sprød baguette, som sørger for at du kan få hver eneste dråbe af den dejlige sauce.

Allergener:
Hvede
Gluten
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

8 g

Bouillon

150 g

Grønne bønner

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

16 g

Majsstivelse

2 stk

Baguette

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 stk

Bredbladet persille

225 g

Hakket oksekød

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

4 spsk

Vand til stivelsesblanding

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

4 dl

Vand til gryderet

1 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3640 kJ
Kalorier (kcal)870 kcal
Fedt29.2 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat115.5 g
Sukker18.6 g
Kostfibre13 g
Protein39.1 g
Salt7.8 g
Potassium1274.9 mg
Calcium69.6 mg
Iron3.2 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, hak løg og hvidløg fint. 

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Skær ender af grønne bønner, og halver. 

Bland vand og majsstivelse til jævning i en lille skål.

3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg oksekød med salt i 4-5 min, eller indtil brunet. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Tilsæt gulerod, løg og hvidløg, og steg videre i 2-3 min.

Tilsæt vand, bouillon, sojasauce og et nip peber, og kog op. Sænk til middel varme, og lad simre i 10-12 min. 

Tilsæt grønne bønner, jævning og smør, når der er 5-6 min tilbage, og lad simre i resterende tid, eller indtil grøntsagerne er bløde og saucen let tyknet. 

5

Placer brød direkte på risten i ovnen, og bag i 7-8 min, eller indtil sprød og gylden.

Hak persille fint. 

6

Anret stew i dybe tallerkener. 

Top med kartoffel og persille. 

Server med brød.