HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDukkahkylling
topBanner
Dukkahkylling

Dukkahkylling

med cremede linser, ovnbagte gulerødder & persille

Følg karavanen af ​​livselskere rundt egyptiske pyramider af dukkahkylling i en ørken af ​​cremede linser, hvor den eneste nedbør er din vandene mund. Stop ved en oase af ristede gulerødder og lad din mave hvile, men vær på vagt - dette måltid er så smukt, at du vil synes, det er en mirage.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:mælksennepsesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

25 g

Gulerod

280 g

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

¼ tsk

Kyllingebouillon

1 dl

Røde linser, forkogte

(Kan indeholdegluten)

Sennep

(Indeholdersennep)

Kruspersille

Kyllingebrystfilet

Rødløg

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Salt*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)829.3734 kJ
Kalorier (kcal)198.225 kcal
Fedt4.4525 g
Mættet fedt0.8 g
Kulhydrat2.575 g
Sukker0.6 g
Protein35.3 g
Salt2.9 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Kog vand* i en elkedel. Skær gulerod (uskrællet) til tynde stave. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min 

2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Hak hvidløg fint. Hak persille fint (gem lidt til anretning). Skyl linser under koldt vand* i en si. Opløs bouillon i kogende vand* i en skål. Vend kylling med en smule olivenolie*, Dukkah-godt og et nip salt* i en skål.


3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme, når gulerødderne har 15 min tilbage. Brun kylling i 2 min på hver side. Overfør til bagepladen med gulerod i ovnen. Bag i 12-15 min.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 4-5 min. Tilsæt hvidløg. Steg i 1 min. Tilsæt bouillon. Lad simre i 2-3 min. Tilsæt linser, creme fraiche [½ pakke, 2 pers.] og sennep [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.]. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Smag til med persille, sennep, salt* og peber*.

5

Tag bagepladen med kylling og gulerod ud af ovnen. Lad kylling hvile et par minutter på et rent skærebræt. Skær i skiver.

6

Anret linser i dybe tallerkener. Top med kylling, gulerod og resterende persille.