Skip to main content
Dukkahkylling

Dukkahkylling

med cremede linser, ovnbagte gulerødder & persille

4.1
(222)

Følg karavanen af ​​livselskere rundt egyptiske pyramider af dukkahkylling i en ørken af ​​cremede linser, hvor den eneste nedbør er din vandene mund. Stop ved en oase af ristede gulerødder og lad din mave hvile, men vær på vagt - dette måltid er så smukt, at du vil synes, det er en mirage.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Crème fraiche

2 stk

Gulerod

15 g

Dukkah-Godt

(Indeholder: Sennep, Sesam)

4 g

Kyllingebouillon

1 pakke

Røde linser

25 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

1 pose

Kruspersille

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt

1 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)198 kcal
Energi (kJ)829 kJ
Fedt4.4 g
Mættet fedt0.8 g
Kulhydrat2.6 g
Sukker0.6 g
Kostfibre1.4 g
Protein35.3 g
Salt2.9 g

Fremgangsmåde

Bag gulerod
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Kog vand* i en elkedel. Skær gulerod (uskrællet) til tynde stave. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min 

Forbered grøntsager
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Hak hvidløg fint. Hak persille fint (gem lidt til anretning). Skyl linser under koldt vand* i en si. Opløs bouillon i kogende vand* i en skål. Vend kylling med en smule olivenolie*, Dukkah-godt og et nip salt* i en skål.


Brun kylling
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme, når gulerødderne har 15 min tilbage. Brun kylling i 2 min på hver side. Overfør til bagepladen med gulerod i ovnen. Bag i 12-15 min.

Tilsæt linser
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 4-5 min. Tilsæt hvidløg. Steg i 1 min. Tilsæt bouillon. Lad simre i 2-3 min. Tilsæt linser, creme fraiche [½ pakke, 2 pers.] og sennep [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.]. Lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Smag til med persille, sennep, salt* og peber*.

Skær kylling i skiver.
5

Tag bagepladen med kylling og gulerod ud af ovnen. Lad kylling hvile et par minutter på et rent skærebræt. Skær i skiver.

Server
6

Anret linser i dybe tallerkener. Top med kylling, gulerod og resterende persille.