
I aften laver vi kødboller med yderst innovativt tilbehør. Kødbollerne får et ekstra twist ved at blive krydret med vores fantastiske krydderiblanding, som vi kalder Dukkah-godt. Vi serverer vores kødboller med cremet dild-couscous med yoghurt og ovnbagt gulerod med salatost og mandler.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
170 g
Perlecouscous
(Indeholder: Hvede, Gluten)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
250 g
Hakket oksekød
25 g
Panko
(Indeholder: Hvede, Gluten, Sulfitter)
15 g
Dukkah-Godt
(Indeholder: Sennep, Sesam)
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter)
1 pose
Dild
100 g
Græsk salatost
(Indeholder: Mælk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Gulerod
4 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 17-22 min, eller indtil møre.

Imens, tilsæt perlecouscous og grøntsagsbouillon til gryden med kogende vand, og kog under låg på middel varme i 12-15 min, eller indtil bløde.
Hæld overskydende vand fra, og stil til side.

Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], panko, Dukkah-godt, salt [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber i en stor skål.
Rul fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.

Fordel kødboller på bagepladen, når gulerødderne har 12 min tilbage, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunet og gennemtilberedt.
Imens, hak mandler groft.
Fordel mandler i et hjørne af bagepladen, når gulerødderme og kødbollerne har 5 min tilbage, og bag i 4-5 min, eller indtil let ristet.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, smuldr salatost i en lille skål.
Hak dild groft.
Rør yoghurt, dild og et nip salt og peber i gryden med færdig perlecouscous lige inden servering.

Anret couscous, kødboller og gulerod på tallerkener.
Top gulerod og couscous med salatost.
Top gulerod med mandler.

