Citronpeberstegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronpeberstegt laks

Citronpeberstegt laks

med ovnbagte grøntsager og dildfraiche

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Fisk og citron er en klassisk kombination, og i aften bruger vi den i form af at vi krydrer laks med citronpeber, og så bager vi den til perfektion. Vi serverer vores citronpeber-laks med ovnbagte kartofler, gulerod og rødløg, en frisk kålsalat og cremet dildfraiche med hvidløg.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Gulerod

1 stk

Rødløg

½ stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

2 g

Citronpeber

150 g

Kålblanding, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3047 kJ
Kalorier (kcal)728 kcal
Fedt40.9 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat57.6 g
Sukker13.6 g
Protein34.2 g
Salt3.9 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både. 

Bag grøntsager
2

Fordel kartofler og grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav dildfraiche
3

Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Hak dild fint.

Bland hvidløg [1/2 stk, 2P], dild, fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Lav kålsalat
4

Kom kålblanding, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål, og vend sammen lige inden servering.

Bag laks
5

Dup laks tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie [1 spsk I 2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber. 

Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir, når grøntsagerne har 8 min tilbage, og bag i resterende tid, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, grøntsager og kålsalat på tallerkener.

Top med dildfraiche.