Skip to main content
Citronpeberstegt laks

Citronpeberstegt laks

med ovnbagte grøntsager og dildfraiche

4.4
(216)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Fisk og citron er en klassisk kombination, og i aften bruger vi den i form af at vi krydrer laks med citronpeber, og så bager vi den til perfektion. Vi serverer vores citronpeber-laks med ovnbagte kartofler, gulerod og rødløg, en frisk kålsalat og cremet dildfraiche med hvidløg.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Fisk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

½ stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

2 g

Citronpeber

150 g

Kålblanding, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3047 kJ
Kalorier (kcal)728 kcal
Fedt40.9 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat57.6 g
Sukker13.6 g
Kostfibre8.1 g
Protein34.2 g
Salt3.8 g
Potassium1150.5 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både. 

Bag grøntsager
2

Fordel kartofler og grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav dildfraiche
3

Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Hak dild fint.

Bland hvidløg [1/2 stk, 2P], dild, fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Lav kålsalat
4

Kom kålblanding, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål, og vend sammen lige inden servering.

Bag laks
5

Dup laks tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie [1 spsk I 2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber. 

Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir, når grøntsagerne har 8 min tilbage, og bag i resterende tid, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, grøntsager og kålsalat på tallerkener.

Top med dildfraiche.