Skip to main content
Caribisk lime-torsk
Caribisk lime-torsk

Caribisk lime-torsk

med ovnbagte grøntsager og fraiche

4.3
(180)

I aften drømmer vi os væk til Caribien, og laver en yderst velsmagende ret med fisk i hoverrollen. Vi steger torsk, og lader den derefter simre i en frisk limebouillon med smør og koriander. Samtidigt ovnbager vi kartofler, gulerød, løg og majs. Vi topper herlighederne med frisk forårsløg og cremet fraiche, og så er maden klar.

Tags:
Nem
Under 650 kcal
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

1 dåse

Majs

4 g

Panamad

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

½ stk

Citrusfrugt

1 pose

Koriander

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 pakke

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 4)

½ dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2485 kJ
Kalorier (kcal)594 kcal
Fedt18.8 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat68.1 g
Sukker19.4 g
Kostfibre9.3 g
Protein32.8 g
Salt1.9 g
Calcium0.5 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Ovnbag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Panamad, salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Lav limebouillon
2

Imens, skær rødløg i 2 cm både.

Hæld væde fra majs.

Hak koriander fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, koriander og et stort skvæt limesaft i en lille skål.

Tilsæt løg og majs
3

Tilsæt rødløg og majs til bagepladen, når grøntsagerne har 15 min tilbage. 

Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag videre i ovnen i 15 min.

Steg fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber, når grøntsagerne har 10 min tilbage.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Vend fisk, og tilsæt bouillon og smør [1 spsk I 2 spsk].

Steg videre i 1-2 min, eller indtil fisken er gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered forårsløg
5

Imens, snit forårsløg fint.

Server
6

Anret fisk og grøntsager på tallerkener.

Top fisk med limebouillon og kartofler med forårsløg. 

Server med fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image