Denne uges fiskeret byder på spændende tilberedningsmetoder og tilbehør. Vi panerer sej med cajunkrydderier, og steger den sprød og gylden. Vi serverer vores cajunkrydret sej med frisk limeris, saftig mangosalat og cremet forårsløgsmayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
2 g
Ay Cajun-ba
Snittet kålsalat
½ stk
Mango
½ stk
Lime, økologisk
1 stk
Forårsløg
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
25 g
Mayonnaise
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ spsk
Vand (trin 5)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!
Krydr fisk med et nip salt* på hver side. Bland hvedemel* [1 spsk | 2 spsk], Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og et stort nip peber* i en dyb tallerken. Vend fisk i mel, og overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Snit forårsløg i fint. Skær agurk i 1 cm tern. Riv limeskal [1/2 stk, 2P], og skær lime i både.
Bland snittet salat, mango, agurk, et stort skvæt limesaft, halvdelen af forårsløg og eventuelt en smule olivenolie* i en mellemstor skål, og smag til med salt* og peber*. Bland mayonnaise, resterende forårsløg, vand* [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt* i en lille skål. Tilsæt limeskal og et stort skvæt limesaft til gryden med ris, og rør rundt.
Anret limeris, fisk og mangosalat i dybe tallerkener. Server med forårsløgsmayonnaise og resterende limebåde.