HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBønnegryde
topBanner
Bønnegryde

Bønnegryde

med kokosmælk og limeris

Bønnegryde med kokosmælk er en skøn ret, som er nem og hurtig at tilberede. Sorte bønner, hakkede tomater og kokosmælk udgør grunden for denne gryderet, der får ekstra smag af Panamat og ingefær. Imens gryden simrer, laver vi et friskt limeris, som både er super velsmagende og smukt at se på.

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:ægsennepselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod

1 stk

Rødløg

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Forårsløg

1 stk

Ingefær

½ stk

Jalapeño

1 pakke

Sorte bønner

4 g

Panamad

4 g

Jorden Rundt

(Indeholderæg, sennep)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

200 ml

Kokosmælk

30 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

efter behov

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Sukker* (trin 4)

¼ tsk

Vand* (trin 1)

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2643.4509 kJ
Kalorier (kcal)631.7999 kcal
Fedt21.0982 g
Mættet fedt16.8 g
Kulhydrat87.0965 g
Sukker9.9 g
Protein18.339 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med vand* [3 dl | 6 dl] i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], skru ned til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!

2

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak rødløg fint. Riv ingefær fint. Snit forårsløg fint. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Flæk jalapeño [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt bønner, ingefær, Jorden Rundt, Panamad og et nip salt* og peber*, og steg videre i 1 min. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

4

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, kokosmælk og et nip sukker*, og bring i kog. Lad simre på middel varme i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt et skvæt limesaft. TIP: Tilsæt mere limesaft efter smag.

5

Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. Vend limeskal i gryden med færdigkogt ris.

6

Anret limeris og bønnegryde i dybe tallerkener. Drys med forårsløg og jalapeño. Server med limebåde.