topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bønnegryde

Bønnegryde

med kokosmælk og limeris

Bønnegryde med kokosmælk er en skøn ret, som er nem og hurtig at tilberede. Sorte bønner, hakkede tomater og kokosmælk udgør grunden for denne gryderet, der får ekstra smag af Panamat og ingefær. Imens gryden simrer, laver vi et friskt limeris, som både er super velsmagende og smukt at se på.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod

1 stk

Rødløg

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Forårsløg

1 stk

Ingefær

½ stk

Jalapeno

1 pakke

Sorte bønner

4 g

Panamad

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

4 g

Grøntsagsbouillon

200 ml

Kokosmælk

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Sukker (trin 4)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)632 kcal
Energi (kJ)2644 kJ
Fedt21.1 g
Mættet fedt16.8 g
Kulhydrat87.1 g
Sukker9.9 g
Protein18.34 g
Salt3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring en gryde med vand* [3 dl | 6 dl] i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], skru ned til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak rødløg fint. Riv ingefær fint. Snit forårsløg fint. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Flæk jalapeño [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt bønner, ingefær, Jorden Rundt, Panamad og et nip salt* og peber*, og steg videre i 1 min. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Lav bønnegryde
4

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, kokosmælk og et nip sukker*, og bring i kog. Lad simre på middel varme i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt et skvæt limesaft. TIP: Tilsæt mere limesaft efter smag.

Tilsæt spinat
5

Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. Vend limeskal i gryden med færdigkogt ris.

Server
6

Anret limeris og bønnegryde i dybe tallerkener. Drys med forårsløg og jalapeño. Server med limebåde.