topBanner
Bønnegryde

Bønnegryde

med kokosmælk og limeris

Bønnegryde med kokosmælk er en skøn ret, som er nem og hurtig at tilberede. Sorte bønner, hakkede tomater og kokosmælk udgør grunden for denne gryderet, der får ekstra smag af Panamat og ingefær. Imens gryden simrer, laver vi et friskt limeris, som både er super velsmagende og smukt at se på.

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:ægsennepselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod

1 stk

Rødløg

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Forårsløg

1 stk

Ingefær

½ stk

Jalapeño

1 pakke

Sorte bønner

4 g

Panamad

4 g

Jorden Rundt

(Indeholderæg, sennep)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

200 ml

Kokosmælk

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

30 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Sukker* (trin 4)

3 dl

Vand* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2930 kJ
Kalorier (kcal)700 kcal
Fedt20 g
Mættet fedt17 g
Kulhydrat97 g
Sukker22 g
Protein22 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med vand* [3 dl | 6 dl] i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], skru ned til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!

2

Hæld væde fra från sorte bønner. Hak gulerod (uskrællet) og rødløg fint. Riv ingefær fint. Skær forårsløg i tynde skiver. Riv et stort nip limeskal og skær sen i både.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en mellemstor stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt gulerod og løg og steg i 5-6 min eller indtil de begynder at blive bløde. Tilsæt sorte bønner, ingefær og Panamad og steg i 1 min.

4

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og kokosmælk, og bring i kog. Lad simre i 3-4 min eller indtil sauce er tyknet en smule. Tilsæt et skvæt limejuice. TIP: Tilsæt mere efter smag!

5

Tilsæt spinat til den færdige gryde, og rør indtil den er blevet blød. Smag til med salt* og peber*. Rør rundt i riset med en gaffel og bland med limeskal.

6

Anret limeris og bønnegryde med kokosmælk i skåle. Pres en limebåd over, og pynt med forårsløg.

7

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak rødløg fint. Riv ingefær fint. Snit forårsløg fint. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Flæk jalapeño [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

8

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt bønner, ingefær, Jorden Rundt, Panamad og et nip salt* og peber*, og steg videre i 1 min. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

9

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, kokosmælk og et nip sukker*, og bring i kog. Lad simre på middel varme i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt et skvæt limesaft. TIP: Tilsæt mere limesaft efter smag.

10

Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. Vend limeskal i gryden med færdigkogt ris.

11

Anret limeris og bønnegryde i dybe tallerkener. Drys med forårsløg og jalapeño. Server med limebåde.