
Bønnegryde
med kokosmælk og limeris
Bønnegryde med kokosmælk er en skøn ret, som er nem og hurtig at tilberede. Sorte bønner, hakkede tomater og kokosmælk udgør grunden for denne gryderet, der får ekstra smag af Panamat og ingefær. Imens gryden simrer, laver vi et friskt limeris, som både er super velsmagende og smukt at se på.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulerod
1 stk
Rødløg
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Forårsløg
1 stk
Ingefær
½ stk
Jalapeno
1 pakke
Sorte bønner
4 g
Panamad
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
4 g
Grøntsagsbouillon
200 ml
Kokosmælk
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Sukker (trin 4)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Fremgangsmåde
Bring en gryde med vand* [3 dl | 6 dl] i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], skru ned til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!
Skyl bønner under koldt vand* i en si. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Hak rødløg fint. Riv ingefær fint. Snit forårsløg fint. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Flæk jalapeño [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt bønner, ingefær, Jorden Rundt, Panamad og et nip salt* og peber*, og steg videre i 1 min. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, kokosmælk og et nip sukker*, og bring i kog. Lad simre på middel varme i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt et skvæt limesaft. TIP: Tilsæt mere limesaft efter smag.
Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. Vend limeskal i gryden med færdigkogt ris.
Anret limeris og bønnegryde i dybe tallerkener. Drys med forårsløg og jalapeño. Server med limebåde.