Laks og kartofler har I sikkert spist mange gange. I aften overrasker vi med en spændende opskrift som garanteret vil blive populær. Vi krydrer laks med vores skønne krydderiblandning som vi kalder Mamas favorit, og steger den derefter til perfektion. Kartoflerne knuser vi og topper med ost og hjemmelavet pesto. Et friskt tilbehør er en velsmagende avocadosalat med cherrytomater, salatost og basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
1 stk
Avocado
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
250 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Æg, Mælk)
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 pose
Bredbladet persille
100 g
Græsk salatost
(Indeholder: Mælk)
2.5 spsk
Olie til pesto
1 spsk
Vand til pesto
¼ tsk
Salt til pesto
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil møre.
Imens, halver cherrytomater.
Skær salatost i tynde stave.
Hak persille, hvidløg, pinjekerner og basilikum (gem nogle blade til anretning) meget fint.
Bland persille, pinjekerner, basilikum, hvidløg, olivenolie, vand og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål, og krydr med salt og et nip peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis pestoen er for tyk.
Fordel kogte kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, og drys med resterende finrevet ost.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med Mamas Favorit og salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Anret laks og kartofler på tallerkener.
Top kartofler med pesto.
Anret cherrytomater, avocado og salatost på tallerkenerne, og top med olivenolie og basilikum.
Server med aioli.