Balsamicoglaseret laks og avocadosalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicoglaseret laks og avocadosalat

Balsamicoglaseret laks og avocadosalat

med pestotoppede kartofler og pinjekerner

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Laks og kartofler har I sikkert spist mange gange. I aften overrasker vi med en spændende opskrift som garanteret vil blive populær. Vi krydrer laks med vores skønne krydderiblandning som vi kalder Mamas favorit, og steger den derefter til perfektion. Kartoflerne knuser vi og topper med ost og hjemmelavet pesto. Et friskt tilbehør er en velsmagende avocadosalat med cherrytomater, salatost og basilikum.

Tags:
Hvedefri
Klimavenlig
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 pose

Bredbladet persille

250 g

Cherrytomater

1 stk

Avocado

1 pose

Basilikum

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand* (trin 2)

2.5 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 6)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5253 kJ
Kalorier (kcal)1256 kcal
Fedt90.9 g
Mættet fedt24.2 g
Kulhydrat57.5 g
Sukker12.9 g
Protein50.2 g
Salt2.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil møre. 

Lav pesto
2

Imens, halver cherrytomater.

Skær salatost i tynde stave.

Hak persille, hvidløg [1/2 stk, 2P], pinjekerner og basilikum (gem nogle blade til anretning) meget fint.

Bland persille, pinjekerner, basilikum, hvidløg, olivenolie [2,5 spsk | 5 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål, og smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis pestoen er for tyk.

Bag kartofler
3

Fordel kogte kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel.

Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt, og drys med resterende finrevet ost. 

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Steg laks
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med Mamas Favorit og salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.

Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Forbered avocado
5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Server
6

Anret laks og kartofler på tallerkener.

Top kartofler med pesto.

Anret cherrytomater, avocado og salatost på tallerkenerne, og top med olivenolie [1 spsk I 2 spsk] og basilikum.

Server med aioli.