
I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl, en fantastisk alt i alt ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge citrongræsris. Samtidig steger vi hakket oksekød og pak choi sammen med sojasauce, hoisinsauce og limesaft . Vi topper vores krydrede oksekødsbowl med sesamfrø, frisk forårsløg og srirachamayo.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Hakket oksekød
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder: Sennep, Æg)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Gulerod
½ stk
Lime
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder: Sesam, Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Citrongræs
1 stk
Pak choi
1 stk
Forårsløg
150 g
Langkornede hvide ris
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Bank citrongræs med en kagerulle.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, snit forårsløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Hak pak choi groft.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Tilsæt pak choi, sojasauce, hoisinsauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber og et stort skvæt limesaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og pak choien er mør.

Anret ris, gulerod og oksekød i dybe tallerkener.
Top med sesamfrø, forårsløg og srirachamayonnaise.
Server med resterende limebåde.