Så blev det weekend, solen skinner, og grillen venter på at blive fyldt med godt kød. Vi griller striploin steak, som får selskab på grillen af halve citroner. Samtidig med at grillen passer sig selv, ovnbager vi knuste kartofler. Vi serverer kød og kartofler med stegte grønne bønner og rejer stegt i purløgssmør. Så kan I nyde et ægte amerikansk surf and turf måltid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
400 g
Små kartofler
1 stk
Citron, økologisk
1 stk
Purløg
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Grønne bønner
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder: Mælk)
2 spsk
Smør (trin 5)
Tag bøffer og smør* ud af køleskabet, og krydr bøffer med et nip salt* og peber*. Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft, og bring en gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler (uskrællet) i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og fordel på en bageplade med bagepapir. Knus let med en gaffel, dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt*. Bag i ovnen i 18-20 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Riv citronskal, og halver citron. Hak purløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær ender grønne bønner.
Opvarm en stor stegepande på høj varme. Svits citron med den skårne side nedad i 2-3 min, og stil side. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg grønne bønner i 2-3 min. Tilsæt halvdelen af hvidløg, når der er 1 min tilbage. Smag til med salt* og peber*, og overfør til en skål. GRILL: Halver citron, og grill i 5-7 min, eller indtil gylden.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Lad kødet hvile i en foliepakke et par min. GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel/lav varme, og grill i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Lad kødet hvile i en foliepakke et par min.
Bland smør* [2 spsk | 4 spsk], citronskal, resterende hvidløg, et nip salt* og halvdelen af purløg i en lille skål. Krydr rejer med et nip salt*. Smelt purløgssmør i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Skær bøffer i tynde skiver.
Anret kartofler, grønne bønner, bøffer og rejer på tallerkener. Drys med høvlet ost og resterende purløg Server med citron.