Honning- og srirachaglaserede østershatte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og srirachaglaserede østershatte

Honning- og srirachaglaserede østershatte

med 'ranch'-inspireret dressing og æblesalat

Østershatte er en rigtig dejlig svamp med en markant umamismag. I aften panerer vi dem, steger den, og glaserer den i honning- og srirachaglase med smør og ketchup. Vi serverer vores østershatte med sprøde cajunfritter, en frisk æblesalat med valnødder og spinat og 'ranch'inspireret dressing med purløg, crème fraiche og mayonnaise.

Allergener:
Mælk
Æg
Sennep
Nødder
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Østershatte

4 g

Røget paprika

25 g

Honning

20 g

Sriracha

1 stk

Æble

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

500 g

Kartofler

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

1 pose

Purløg

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Ketchup (step 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

2 spsk

Hvedemel (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3261 kJ
Kalorier (kcal)779 kcal
Fedt45.1 g
Mættet fedt14.4 g
Kulhydrat80 g
Sukker25.8 g
Protein15.4 g
Salt3.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav dressing
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak purløg fint.

Bland purløg, fraiche, hvidløg, mayonnaise og et nip salt og peber i en lille skål, og stil til side.

Lav honning-srirachaglace
3

Smelt smør [2 spsk | 4 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Tilsæt honning, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sriracha og ketchup [1 spsk | 2 spsk], og steg i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Hold varm indtil servering.

Lav æblesalat
4

Skyl spinat.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Bland æble, valnødder, spinat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Riv svampe i 2 cm strimler.

Bland svampe, røget paprika, hvedemel [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Steg svampe
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg svampe ad omgange (lad overskydende mel blive i skålen) i 4-5 min, eller indtil sprøde og gyldne.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vend svampe i honning- og srirachaglace lige inden servering.

Server
6

Anret østershatte, æblesalat og fritter på tallerkener.

Server dressing.