Skip to main content
Stegt steak og cremet sennepsauce
Stegt steak og cremet sennepsauce

Stegt steak og cremet sennepsauce

med ovnbagte tomater og rucolasalat

4.2
(22)

I aften frister vi med en luksuriøs weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. Supermør striploin steak som I steger lige efter jeres smag. Skønt tilbehør er sprøde kartoffelbåde, rucolasalat med ovnbagte tomater og en fantastisk sennepssauce med fløde og ost.

Tags:
Max 50g kulhydrater
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sennep
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

400 g

Små kartofler

125 g

Cherrytomater

2 stk

Hvidløgsfed

20 g

Solsikkekerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)

40 g

Rucola

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

½ g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)871 kcal
Energi (kJ)3645 kJ
Fedt58.2 g
Mættet fedt21.6 g
Kulhydrat41.1 g
Sukker9.5 g
Kostfibre3.7 g
Protein44.2 g
Salt2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Bag tomater
2

Imens, halver cherrytomater, og fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil brunet.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], oregano [1/2 pakke, 2P] og halvdelen af hvidløg i en lille skål.

Steg bøffer
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg resterende hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt sennep, madlavningsfløde og finrevet ost, og rør rundt.

Sænk til lav varme, og lad simre i 2 min, eller indtil let tyknet.

Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.

Lav rucolasalat
5

Skyl rucola.

Vend færdigbagte kartofler med hvidløgsolie på bagepladen.

Bland rucola, solsikkefrø og et nip salt og peber i en stor skål.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie til salaten.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og rucolasalat på tallerkener. 

Top salat med cherrytomater. 

Top bøffer med sennepsauce.