Sprødstegt zucchini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprødstegt zucchini

Sprødstegt zucchini

med bagte sesamfritter og saftig mangosalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften skal vi lave en masse godt, så tag hele familien med i køkkenet, og lad os komme i gang. Vi starter med at bage sprøde fritter med sesamfrø. Når de er i ovnen, panerer vi zucchini, og steger den derefter til perfektion. Vi bikser også en vidunderlig mangosalat sammen med spidskål, chili, peanuts og lime. Vi topper med sort sesammayonnaise, og så er maden færdig.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Klimavenlig
Plantebaseret
Allergener:
Sesam
Gluten
Hvede
Soja
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

1 stk

Zucchini

8 g

Goan Xacuti

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ stk

Mango

½ stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

150 g

Spidskål, skåret

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Hvedemel (trin 2)

1 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3227 kJ
Kalorier (kcal)771 kcal
Fedt36.8 g
Mættet fedt4.8 g
Kulhydrat92.4 g
Sukker18.4 g
Protein18.1 g
Salt13.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, indtil møre.

Paner zucchini
2

Skær zucchini i 1 cm skiver.

Pisk hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1 dl | 2 dl] sammen i en stor skål.

Bland panko, Goan Xacuti og et nip salt i en anden skål.

Vend zucchini i melblanding og derefter i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Det er vigtigt at presse zucchinien i pankoen, så den sidder fast.

Steg zucchini
3

Hæld olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P], så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg zucchini i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og mør.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt.

Forbered frugt og grønt
4

Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Halver lime [½ stk, 2P].

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Hak koriander fint. 

Lav mangosalat
5

Bland spidskål, mango, koriander, chili, peanuts, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], et nip salt og et skvæt limesaft i en mellemstor skål.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Server
6

Anret sesamfritter, zucchini og mangosalat på tallerkener.

Server med sort sesammayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image