Her er en opskrift, der er perfekt, hvis du vil tilberede din mad i god tid, eller hvis du vil lave noget ekstra ud af maden til en fantastisk picnic. Her koger vi yndige perlecouscous, som vi blander med bagt zucchini og bagte kikærter. Vi topper retten med græsk salatost, cherrytomater, persille og ristede græskarfrø, og så er vores picnic klar til at blive nydt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
20 g
Græskarkerner
1 stk
Zucchini
½ pakke
Forårsløg
170 g
Kikærter
4 g
Perlecouscous
(Indeholdergluten)½ stk
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)1 pose
Lime, økologisk
37.5 g
Bredbladet persille
125 g
Yoghurt
(Indeholdermælk)¼ spsk
Græsk salatost
(Indeholdermælk)4 dl
Cherrytomater
efter behov
Vand* (trin 4)
Vand* (trin 3)
Smør* (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme. Rist græskærkerner i 2-3 min, og stil til side på en tallerken. Skær zucchini i 1 cm tern. Snit forårsløg fint.
Fordel zucchini på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Hæld væde fra kikærter [1/2 pakke, 2P], og fordel i den anden side af bagepladen. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Panamad og et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil gylden.
Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg forårsløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [4 dl | 8 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt perlecouscous, sænk til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil de er bløde, men stadig har bid. Hæld vand fra gennem en si, og kom perlecouscous tilbage i gryden.
Hak persille groft. Riv limeskal [1/2 stk, 2P], og skær lime i både. Bland yoghurt [1/2 pakke, 2P], vand* [1 tsk | 2 tsk] og halvdelen af persille i en lille skål. Smag til med et nip salt* og peber*.
Tilsæt et nip limeskal, et skvæt limesaft, en smule olivenolie*, halvdelen af salatost og halvdelen af zucchini til gryden med perlecouscous, og rør godt rundt. Smag til med salt* og peber*. Halver cherrytomater.
Anret perlecouscous i dybe tallerkener. Top med kikærter, cherrytomater og resterende salatost og zucchini. Drys med græskarkerner og resterende persille. Dryp med yoghurtdressing. Server med limebåde.