Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce

Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce

med blød persillemos og syrlig tomatsalat

I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også en cremet og smuk grøn persillemos, og en lækker rødvinssauce med hvidløg og rosmarin. Et spændende tilbehør er salat med bagte cherrytomater!

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammeculotte

500 g

Bagekartoffel

125 g

Cherrytomater

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

60 g

Blandet salat

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3545 kJ
Kalorier (kcal)847 kcal
Fedt57.3 g
Mættet fedt27.8 g
Kulhydrat54.9 g
Sukker9.3 g
Protein31.3 g
Salt2.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Tilbered lam
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Tag lam ud af køleskabet. Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med salt. 

Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Lav kartoffelmos
2

Imens, bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Dæk til med låg, og stil til side. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Bag cherrytomater
3

Imens, halver cherrytomater. 

Bland cherrytomater, balsamico, en smule olivenolie, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i et ildfast fad.

Bag øverst i ovnen i 15 min.

Lav persillemos
4

Skyl salat.

Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint. 

Hak persille groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Vend persille i gryden med kartoffelmos.

Lav rødvinsauce
5

Opvarm en stegepande på middel varme, når kødet har 3 min tilbage.

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, rosmarin, rødvinssauce, vand [¼ dl | ½ dl], salt [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.

Tag cherrytomater ud af ovnen, og lad køle af en smule. Vend med salat og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. 

Skær lam i tynde skiver.

Server
6

Anret kartoffelmos, lam og salat på tallerkener. 

Top lam med rødvinssauce og salat med græskarkerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image