
Oksekødsstrimler
med grøntsager & hvidløgsris
En lækker opskrift på asiatiske oksekødsstrimler serveret med stegte grønne bønner, gulerødder og peberfrugter, der får en vidunderlig smag af at blive stegt sammen med ingefær. Vi laver også cremet hvidløgsris, som er en perfekt bund til den velsmagende asiatiske woksauce. Vi topper med hakkede peanuts, og maden er klar til at blive nydt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Peberfrugt
200 g
Oksekødsstrimler
1 stk
Gulerod
½ stk
Ingefær
75 g
Grønne bønner
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
20 g
Peanuts
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Smør (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 4)
Fremgangsmåde
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* [20 g | 40 g] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Skær peberfrugt i tynde strimler. Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P], og del på midten.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og peberfrugt under omrøring i 4-5 min, eller indtil møre. Tilsæt grønne bønner og ingefær, og steg i 2-3 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål.
Bland asiatisk woksauce og vand* [2 spsk I 4 spsk] i en lille skål. Hak peanuts groft.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme. Steg oksekød i 1-2 min, eller indtil brunet. TIlsæt woksauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet. VIGTIGT: Kødet er sikkert at spise, når det har en flot stegeskorpe på alle sider.
Anret hvidløgsris, oksekød og grøntsager i dybe tallerkener. Top med overskydende woksauce fra stegepanden. Drys med peanuts.