HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOksekødsstrimler
topBanner
Oksekødsstrimler

Oksekødsstrimler

med grøntsager & hvidløgsris

En lækker opskrift på asiatiske oksekødsstrimler serveret med stegte grønne bønner, gulerødder og peberfrugter, der får en vidunderlig smag af at blive stegt sammen med ingefær. Vi laver også cremet hvidløgsris, som er en perfekt bund til den velsmagende asiatiske woksauce. Vi topper med hakkede peanuts, og maden er klar til at blive nydt.

Tags:BørnevenligUnder 650 kcal
Allergener:glutensesamsojasulfitterjordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Oksekødsstrimler

1 stk

Jasminris

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rød peberfrugt

75 g

Ingefær

20 g

Asiatisk woksauce

(Indeholdergluten, sesam, soja, sulfitter)

75 g

Peanuts

(Indeholderjordnødder)

1 stk

Grønne bønner

1 spsk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Smør* (trin 1)

3 dl

Salt* (trin 1)

2 spsk

Vand* (trin 1)

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2073.7158 kJ
Kalorier (kcal)495.63 kcal
Fedt12.976 g
Mættet fedt5.2 g
Kulhydrat82.5124 g
Sukker19.5 g
Protein11.4082 g
Salt2.1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* [20 g | 40 g] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Skær peberfrugt i tynde strimler. Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P], og del på midten.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og peberfrugt under omrøring i 4-5 min, eller indtil møre. Tilsæt grønne bønner og ingefær, og steg i 2-3 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål.

4

Bland asiatisk woksauce og vand* [2 spsk I 4 spsk] i en lille skål. Hak peanuts groft.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme. Steg oksekød i 1-2 min, eller indtil brunet. TIlsæt woksauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet. VIGTIGT: Kødet er sikkert at spise, når det har en flot stegeskorpe på alle sider.

6

Anret hvidløgsris, oksekød og grøntsager i dybe tallerkener. Top med overskydende woksauce fra stegepanden. Drys med peanuts.