Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 personer. Har du hørt om arancini? Det er italienske risottokugler, som paneres og derefter steges, friteres eller ovnbages. Vores skønne variant indeholder jasminris, basilikum og gedeost, og paneringen indeholder panko og vores egen krydderiblanding som vi kalder Hello Sunrise. Vi serverer dem med cremet mayonnaise og frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
75 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder Selleri, Sennep)
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Overfør ris til en stor skål, og bred ris op ad skålens sider. Stil skålen i køleskabet eller fryseren, indtil afkølet, 5-10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak basilikumblade groft. Gem lidt til pynt.
Bland basilikum og gedeost med ris i skålen.
Forme risblandingen til kugler (3 pr. person). Overfør til en tallerken.
Kom mel i en dyb tallerken. Pisk æg i en anden dyb tallerken. Bland panko, Hello Sunrise, salt og et stort nip peber i en tredje dyb tallerken. Vend riskugler i mel, derefter i æg og til sidst i panering, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og bag i ovnen i 15 min, indtil gyldne.
Anret arancini på en tallerken, og top hver med en klat mayonnaise og basilikum.
Server med resterende mayonnaise.