Skip to main content
Hurtig malaysisk blomkålskarry

Hurtig malaysisk blomkålskarry

med ingefærris og frisk mango, mynte og koriander

4.1
(56)

Denne vegetariske blomkålscurry er lynhurtig at lave, og smager som havde den stået og simret hele dagen. Saucen er nemlig krydret med vores egne krydderiblandinger Mild Mahal og Goan Xacuti, og indkapsler på perfekt vis de malaysiske smagstoner. Ingefærrisen, frisk mango, mynte og koriander understreger blot dette.

Tags:
Lynhurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Soja
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

150 g

Jasminris

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Blomkålsbuketter

4 g

Goan Xacuti

4 g

Mild Mahal

35 g

Tomatpuré

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

180 ml

Kokosmælk

1 stk

Mango

1 stk

Mynte & koriander

20 g

Cashewnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

1 g

Chiliflager

½ stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

Energi (kJ)3115 kJ
Kalorier (kcal)744 kcal
Fedt33.8 g
Mættet fedt16.5 g
Kulhydrat97.6 g
Sukker29.1 g
Kostfibre9.1 g
Protein17.5 g
Salt4.5 g
Potassium115.5 mg
Calcium19.5 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog ingefærris
1

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.

Imens, halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav karry
2

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg porre og blomkål i 2-3 min, eller indtil løgene er bløde.

Tilsæt Mild Mahal og Goan Xacuti, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt tomatpuré, sojasauce, kokosmælk, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil saucen er let tyknet.

Skær mango
3

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Riv mynte og koriander i grove stykker.

Server
4

Anret ris og karry i skåle.

Top med mango, urter, chiliflager og cashewnødder.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.