
Denne vegetariske blomkålscurry er lynhurtig at lave, og smager som havde den stået og simret hele dagen. Saucen er nemlig krydret med vores egne krydderiblandinger Mild Mahal og Goan Xacuti, og indkapsler på perfekt vis de malaysiske smagstoner. Ingefærrisen, frisk mango, mynte og koriander understreger blot dette.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Jasminris
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Blomkålsbuketter
4 g
Goan Xacuti
4 g
Mild Mahal
35 g
Tomatpuré
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Soja)
180 ml
Kokosmælk
1 stk
Mango
1 stk
Mynte & koriander
20 g
Cashewnødder
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
1 g
Chiliflager
½ stk
Porre
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.
Imens, halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg porre og blomkål i 2-3 min, eller indtil løgene er bløde.
Tilsæt Mild Mahal og Goan Xacuti, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt tomatpuré, sojasauce, kokosmælk, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil saucen er let tyknet.

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Riv mynte og koriander i grove stykker.

Anret ris og karry i skåle.
Top med mango, urter, chiliflager og cashewnødder.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.