Skip to main content
Græskarkerne-paneret hvid fisk

Græskarkerne-paneret hvid fisk

med knoldsellerimos og ovnbagt broccoli

Ugens fisk overrasker med spændende ingredienser. Vi topper havfrisk kuller med græskarkerner og panko og bager den derefter sprød og gylden. Vi serverer vores kuller med en skøn flødesauce, cremet knoldsellerimos med kartofler, og ovnbagt broccoli med frisk persille.

Tags:
Børnevenlig
Spis mig først
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kulmule

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

500 g

Kartofler

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Bredbladet persille

250 g

Broccoli

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

¼ tsk

Salt til panering

1.5 spsk

Olie til panering

¼ tsk

Salt til fisk

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2346 kJ
Kalorier (kcal)561 kcal
Fedt27 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat64.5 g
Sukker10.5 g
Kostfibre10.8 g
Protein15.3 g
Salt4.1 g
Potassium541.8 mg
Calcium74.1 mg
Iron1.4 mg

Fremgangsmåde

Forbered broccoli
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern. 

Lav knoldsellerimos
2

Imens, skræl kartoffel og knoldselleri, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered fisk
3

Imens, hak græskarkerner groft.

Bland græskarkerner, panko, salt og olivenolie i en lille skål.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Top fisk med pankoblanding, og pres så den sidder fast.

Bag fisk
4

Fordel broccoli på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber. Placer fisk på den anden side af bagepladen.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil fisken er gennemstegt og pankoen er gylden.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte. - Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav sauce
5

Imens, opvarm en lille gryde på middel varme.

Tilsæt vand, bouillon, madlavningsfløde, salt og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Riv persille groft.

Bland broccoli og persille i en mellemstor skål lige inden servering. Tilsæt eventuelt en klat smør.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Server
6

Anret knoldsellerimos, broccoli og fisk på tallerkener.

Top fisk med sauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image