Skip to main content
Græsk grillostepita

Græsk grillostepita

med oreganobagte kartofler og rå gulerodssalat

Hvis du er vild med pitabrød, vil du elske denne fyldige variant. Her får du nemlig en opskrift på pitabrød fyldt med krydret, stegt grillost, gulerodssalat med soltørrede tomater og rucola og en cremet hvidløgsdressing. Oreganobagte kartofler og spicy srirachamayonnaise passer perfekt til.

Tags:
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Mælk
Selleri
Sennep
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

25 g

Soltørrede tomater

500 g

Kartofler

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

½ stk

Hvidløgsfed

½ g

Oregano, tørret

40 g

Rucola

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Hvede, Gluten)

200 g

Grillost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)4143 kJ
Kalorier (kcal)990 kcal
Fedt54.6 g
Mættet fedt27 g
Kulhydrat91.3 g
Sukker12.7 g
Kostfibre7.4 g
Protein37 g
Salt7.4 g
Potassium1150 mg
Calcium1.1 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav gulerodssalat
2

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skyl rucola.

Hak soltørrede tomater fint.

Bland soltørrede tomater, gulerod, rucola, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål lige inden servering.

Lav hvidløgsdressing
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, fraiche, salt og et nip peber i en lille skål.

Steg grillost
4

Skær grillost i skiver (2 pr. person), og drys med Hello Sunrise.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen.

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Varm pitabrød
5

Imens, placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.

Skær en åbning i pitabrød.

Server
6

Fyld pitabrød med hvidløgsdressing, grillost og halvdelen af salat.

Anret pitabrød, kartofler og resterende salat på tallerkener.

Server med srirachamayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image