topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk grillostepita

Græsk grillostepita

med oreganobagte kartofler og rå gulerodssalat

Hvis du er vild med pitabrød, vil du elske denne fyldige variant. Her får du nemlig en opskrift på pitabrød fyldt med krydret, stegt grillost, gulerodssalat med soltørrede tomater og rucola og en cremet hvidløgsdressing. Oreganobagte kartofler og spicy srirachamayonnaise passer perfekt til.

Tags:
Børnevenlig
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Selleri
Sennep
Hvede
Gluten
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Grillost

(Indeholder Mælk)

25 g

Soltørrede tomater

1 stk

Gulerod

40 g

Rucola

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder Selleri, Sennep)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4127 kJ
Kalorier (kcal)986 kcal
Fedt55.2 g
Mættet fedt27.1 g
Kulhydrat90.9 g
Sukker14.3 g
Protein38.4 g
Salt7.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [½ pakke, 2P], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav gulerodssalat
2

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skyl rucola.

Hak soltørrede tomater [½ pakke, 2P] fint. 

Bland soltørrede tomater, gulerod, rucola, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål lige inden servering.

 

Lav hvidløgsdressing
3

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland hvidløg, fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

 

Steg grillost
4

Skær grillost i skiver (2 pr. person), og drys med Hello Sunrise.  

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen. 

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Varm pitabrød
5

Imens, placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.

Skær en åbning i pitabrød.

Server
6

Fyld pitabrød med hvidløgsdressing, grillost og halvdelen af salat. 

Anret pitabrød, kartofler og resterende salat på tallerkener. 

Server med srirachamayonnaise. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image