Skip to main content

Ungarsk gulaschgryde

med hvidløgsbrød og yoghurt

I aften vil maden have inspiration fra Ungarn! Vi laver nemlig en fyldig og varmende gulasch med kartofler, gulerødder og peberfrugt. På toppen kommer der en gavmild klat yoghurt og så selvfølgelig sprødbagte hvidløgsbrød for ekstra hygge.

Tags:
Kort forberedelse
Mere grønt
Let at lave
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Peberfrugt

300 g

Kartofler

1 stk

Gulerod

400 g

Gulasch

390 g

Hakkede tomater

2 stk

Baguette

(Indeholder: Hvede, Gluten)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til hvidløgsolie

¼ tsk

Salt til hvidløgsolie

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til gryderet

¼ tsk

Salt til gryderet

Næringsindhold

Energi (kJ)2975 kJ
Kalorier (kcal)711 kcal
Fedt22.3 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat110.1 g
Sukker23.9 g
Kostfibre11.1 g
Protein17 g
Salt3.8 g
Potassium824.6 mg
Calcium4.5 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Pres eller hak hvidløg fint. 

Bland hvidløg, olivenolie og salt i en lille skål. 

2

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg peberfrugt, kartofler og gulerod i 1-2 min. 

4

Tilsæt gulasch, vand, salt, hakkede tomater til stegepanden. 

Lad simre under omrøring i 15-18 min, eller indtil gennemvarm.

TIP: Lad simre yderligere 1-2 min, hvis du foretrækker kødet godt stegt. 

5

Imens, skær brød over på langs.

Placer brød på en bageplade med bagepapir, og dryp med hvidløgsolie.

Bag i ovnen i 6-8 min, indtil sprød og gylden. 

6

Anret gulasch i dybe tallerkener.

Top med yoghurt.

Server med hvidløgsbrød. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image