Skip to main content
Cajunkrydret rejebowl
Cajunkrydret rejebowl

Cajunkrydret rejebowl

med cremet kokosris og spicy mangosalat

4.4
(917)

I aften frister vi med fantastiske cajun-krydrede rejer stegt med smør og hvidløg. Skønt tilbehør er cremet kokosris og en frisk mangosalat med kål og chili. Denne vidunderlige måltid laver du på under 20 minutter.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder: Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde spor af: Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

150 g

Langkornede hvide ris

½ stk

Citrusfrugt

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

½ g

Chiliflager

1 stk

Mango

75 g

Rødkål, skåret

1 pose

Koriander

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde spor af: Gluten, Sesam, Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Rug, Havre, Byg)

1 stk

Hvidløgsfed

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

2 spsk

Smør (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)860 kcal
Energi (kJ)3599 kJ
Fedt48.6 g
Mættet fedt16.4 g
Kulhydrat83.8 g
Sukker22.6 g
Kostfibre6.9 g
Protein20.4 g
Salt3.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, tilsæt kokosmel, og lad hvile under låg indtil servering.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Lav mangosalat
2

Imens, halver lime [½ stk, 2P].

Bland mayonnaise og et skvæt limesaft i en lille skål.

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern. Bland mango, rødkål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], chiliflager [1/2 pakke, 2P] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg rejer
3

Pres eller hak hvidløg fint. 

Krydr rejer med et nip salt.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg rejer med Ay Cajun-ba i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør [2 spsk I 4 spsk] og hvidløg, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
4

Anret kokosris og mangosalat i dybe tallerkener.

Top med rejer og limemayonnaise.

Drys med koriander.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image