Tag børnene med i køkkenet og lad dem hjælpe med denne yderst børnevenlige opskrift. I aften laver vi fantastiske grillostenuggets med panko og BBQ-krydderi. Vi serverer dem med ostebagte kartofler og pastinak, en smuk og velsmagende majssalat med gulerod og hjemmelavet hvidløgsranchdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Hvidløgsfed
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
200 g
Grillost
(Indeholder: Mælk)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder: Æg Kan indeholde spor af: Æg)
500 g
Kartofler
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Majs
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Æg, Mælk)
1 stk
Gulerod, Julienne
100 g
Romainesalat
½ stk
Pastinak
½ tsk
Salt til rodfrugter
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
2 spsk
Mel til panering
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og pastinak (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i 25-35 min, eller indtil møre.
Drys med finrevet ost, når der er 5 min tilbage i ovnen.
TIP: Benyt flere bageplader hvis der ikke er plads på en.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, fraiche, mayonnaise, salt og et nip peber i en lille skål.
Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.
Hæld væde fra majs.
Bland salat, majs, gulerod, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Skær grillost i 2 cm tern.
Kom hvedemel i en tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland panko, BBQ-krydderi og et stort nip peber i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Anret grillost, ostebagte rodfrugter og salat på tallerkener.
Server med ranchdressing.