Skip to main content
Sprød prosciutto- og romescosalat
Sprød prosciutto- og romescosalat

Sprød prosciutto- og romescosalat

med frisk mozzarella, bagt sød kartoffel og blomkål

Romesco er en spansk sauce, som grundlæggende består af bagt peberfrugt, hvidløg og mandler. Den kan dog varieres i det uendelige, og er sindssygt lækker! Vores klassiske romesco har også hvidvinseddike, røget paprika og soltørrede tomater for ekstra intens umamismag. Den er perfekt i vores middelhavssalat med bagte grøntsager, frisk mozzarella og sprød prosciutto.

Allergener:
Selleri
Sennep
Nøtter
Sulfitter
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Peberfrugt

50 g

Soltørrede tomater

1 stk

Blomkålsbuketter

1 stk

Hvidløgsfed

50 g

Prosciutto

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

4 g

Røget paprika

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

½ stk

Agurk

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

125 g

Mozzarella

(Indeholder: Mælk)

70 g

Rucola

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Nøtter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til peberfrugt

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2362 kJ
Kalorier (kcal)565 kcal
Fedt24.6 g
Mættet fedt9.5 g
Kulhydrat53.9 g
Sukker16.6 g
Kostfibre10 g
Protein29.8 g
Salt4.1 g
Potassium409.4 mg
Calcium25.1 mg
Iron1.3 mg

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær sød kartoffel (uskrællet) og peberfrugt i 2 cm tern.

Halver blomkålsbuketter.

Skræl hvidløg.

Fordel sød kartoffel og blomkål på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Hello Sunrise, halvdelen af røget paprika og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bag peberfrugt
2

Fordel peberfrugt og hvidløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 15-20 min.

Rist nødder
3

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist mandler og pinjekerner hver for sig i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til små skåle.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Lav romescosauce
4

Overfør peberfrugt, soltørrede tomater, hvidløg, resterende røget paprika, sukker, hvidvinseddike, vand, mandler og et nip salt til en høj kande.

Blend indtil cremet.

Skyl rucola.

Skær agurk i halve skiver.

Hæld væde fra mozzarella, og dup tør med køkkenrulle.

Lav salat
5

Bland rucola, agurk, sød kartoffel og bagt blomkål.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med romescosauce, mozzarella og prosciutto.

Drys med pinjekerner.