
Romesco er en spansk sauce, som grundlæggende består af bagt peberfrugt, hvidløg og mandler. Den kan dog varieres i det uendelige, og er sindssygt lækker! Vores klassiske romesco har også hvidvinseddike, røget paprika og soltørrede tomater for ekstra intens umamismag. Den er perfekt i vores middelhavssalat med bagte grøntsager, frisk mozzarella og sprød prosciutto.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Peberfrugt
50 g
Soltørrede tomater
1 stk
Blomkålsbuketter
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Prosciutto
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder: Selleri, Sennep)
4 g
Røget paprika
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
½ stk
Agurk
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
125 g
Mozzarella
(Indeholder: Mælk)
70 g
Rucola
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Nøtter)
¼ tsk
Salt til peberfrugt
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til sauce

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) og peberfrugt i 2 cm tern.
Halver blomkålsbuketter.
Skræl hvidløg.
Fordel sød kartoffel og blomkål på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Hello Sunrise, halvdelen af røget paprika og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Fordel peberfrugt og hvidløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 15-20 min.

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist mandler og pinjekerner hver for sig i 3-4 min, eller indtil gyldne. Overfør til små skåle.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Overfør peberfrugt, soltørrede tomater, hvidløg, resterende røget paprika, sukker, hvidvinseddike, vand, mandler og et nip salt til en høj kande.
Blend indtil cremet.
Skyl rucola.
Skær agurk i halve skiver.
Hæld væde fra mozzarella, og dup tør med køkkenrulle.

Bland rucola, agurk, sød kartoffel og bagt blomkål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Anret salat i dybe tallerkener.
Top med romescosauce, mozzarella og prosciutto.
Drys med pinjekerner.